БУНЕ СЕ ЗБОГ ДИМА: Убљани поново блокирали камионе код депоније

В.В.

24. 11. 2020. у 18:57

КАМИОНИ херцегновске градске „Чистоће" после три месеца, поново су одвозили комунални отпад на привремено одлагалиште Тисове греде.

БУНЕ СЕ ЗБОГ ДИМА: Убљани поново блокирали камионе код депоније

Фото: В. В.

Данас су их мештани Убала опет блокирали. Отпад је отпремљен у комшилук, на депонију Можура, каже директор "Чистоће" Василије Сеферовић.

Херцегновска локална управа годинама покушава да овај еколошки проблем реши изградњом санитарне депоније на другој локацији,Дубоки до,али је и поновљеним решењем МОРТа које је стигло крајем септембра тај предлог одбијен.

Из Савета МЗ Убли о планираном блокирању прилаза Тисовим гредама обавестили су надлежне у кабинету председника Општине, директора „Чистоће" и начелника херцегновског Центра безбедности.

Према речима потпредседнице Општине Весне Самарџић они су добили сагласност државне еколошке инспекције да смеће одлажу на источном делу депоније, који је потпуно саниран и не дими, што је основни узрок „побуне" житеља Убала.

Локална управа почетком године продужила дозволу за одлагање отпада на Тисовим гредама до 2022. године.

Самарџић је подсетила и да је Општина средила пут до Убала, што је коштало 46 хиљада евра, на рачун МЗ Убли уплатила је седам хиљада евра а санирано је 90 одсто депоније. Само за један део утрошено је 16 хиљада евра.

Сеферовић је потврдио да је застирање које је прекинуто у августу настављено пре 15 дана, а предузеће "Чистоћа" улаже максималан напор да се депонија санира. Повремено још дими са другог дела депоније који је механизацији неприступачан, објашњава Сеферовић.

Захтев мештана је да се депонија редовно застре како се отпад не би палио а дим гушио село.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДА СЕ СМРЗНЕШ: Невероватна сцена на Ади Циганлији - мушкарац усред децембра отишао на КУПАЊЕ (ФОТО)