ПАРТИЈАРХ НАМ ЈЕ ПОКАЗИВАО ПУТ ЉУДСКОСТИ: Телеграм херцегновсле локалне управе поводом смрти патријарха Иринеја

В.В.

21. 11. 2020. у 13:23

У име херцегновске локалне управе, своје лично и име свих грађана, челници Општине изразили су искрено саучешће Српској православној цркви, архијерејима, свештенству, монаштву и свим верницима поводом смрти Патријарха српског господина Иринеја.

ПАРТИЈАРХ НАМ ЈЕ ПОКАЗИВАО ПУТ ЉУДСКОСТИ: Телеграм херцегновсле локалне управе поводом смрти патријарха Иринеја

Фото: Принтскрин

-Отишао је онај којем је увек на првом месту било служење Богу, Цркви и свом светосавском народу. Православни народ Херцег Новог учествује у губитку и болу целог православља, наведено је у телеграму.

-Његова светост патријарх Иринеј је у овим неизвесним временима био племенити духовни вођа потребан православљу, којег је народ волео. У свакој његовој речи и делу огледале су се љубав, доброта, милост, духовна снага и мудрост својствене великим Божјим људима. Са трона Светога Саве чувао је своју веру и корене, повезивао, мирио, показивао пут правде и људскости.

Током целог свог земаљског живота ходио је ка Господу, а сада када је његово христољубиво срце престало да куца, пред престолом Господњим ће наставити да се моли за добро свога народа. Нека му Господ подари Царство небеско и вечни покој, наведно је у телеграму који потписују председник Општине Стеван Катић, председник Скупштине општине Никола Самарџић и потпредседници Милош Коњевић и Весна Самарџић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)