ПОРУКА ВЛАДИКЕ ЈОАНИКИЈА ВЕРНИЦИМА: На земљи је ово губитак, али на небу је добитак, обогатила се небеска Србија (ВИДЕО)

В.Н.

21. 11. 2020. у 10:45

ВЛАДИКА Јоаникије се по први пут појавио у јавности од како је утврђено да је позитиван на вирус корона. Он је говорио о смрти патријарха Иринеја. Између осталог, владика је имао посебну поруку за све вернике.

ПОРУКА ВЛАДИКЕ ЈОАНИКИЈА ВЕРНИЦИМА: На земљи је ово губитак, али на небу је добитак, обогатила се небеска Србија (ВИДЕО)

Фото: М. Секуловић

- Када се умножвају искушења и Бог ће дати благодат. Ми сада треба да плачемо исказујемо осећања, то је нормално и хришћански, али ћемо се кроз молитву утешити, јер Иринеј одлази пред Бога са својим заслугама, са свмом очинском добротом која је божанска и коју ћемо памтити. И она ће чинити његов ореол у вечности. На земљи је ово губитак, али на небу је добитак, обогатила се небеска Србија са правим заступником Светог Саве - поручио је владика Јоаникије.

- Господ је глава Цркве и то је наша снага, он је онај на кога се ослања мо. У Црној Гори имамо обновљено свештенство, обновљен народ, светиње, веру. Тугују и и болујући због Амфилохија ми не губимо наду. Црква се повукла у своју тишину, у срца верујући људи, и то је оно што увек роди неки нови оптимизам. Надамо се да ће нас Господ Благословити и у овим крозним временима. Брод цркве плови сигурним путем, ми само треба да верујемо у онога око кога се обједињујемо и ко нас осназује, а то је наш Господ.

- Нека Господ да покој души нашем Патријарху, нека га награди за сва његова дела и доброту, и нека свима дарује снаге да пребродимо ове дане жалости.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)