НА СУД МИЛО И ТАЈКУНИ: Упркос трзавицама у победничкој коалицији, формирање нове извршне власти није упитно

В. КАДИЋ

21. 11. 2020. у 07:20

НОВА влада, са премијером Здравком Кривокапићем, биће изабрана 2. децембра у црногорском парламенту.

НА СУД МИЛО И ТАЈКУНИ: Упркос трзавицама у победничкој коалицији, формирање нове извршне власти није упитно

Фото В. К.

Ову поруку послали су лидери три победничке коалиције на изборима 30. августа, који су у прошлост послали Демократску партију социјалиста Мила Ђукановића, након тридесет година владавине! Минулих два и по месеца трзавице и тешке речи обележиле су однос појединих лидера према мандатару Кривокапићу и његовом персоналном решењу будуће извршне власти. Тражено је хапшење Ђукановића и његовог најближег окружења, главног специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића, Весне Меденице, председнице Врховног суда Црне Горе и многих других кадрова одлазеће ДПС. Најгрлатији у томе био је лидер

Милан Кнежевић, Фото В. К.

Покрета за промјене Небојша Медојевић. Он је јуче послао нову поруку грађанима:

- Предложићу да се подржи влада Кривокапића без обзира на сва неслагања са концепцијом, приоритетима, циљевима и начином формирања.

Даћемо Влади шансу да покаже шта зна и може. Нико не зна како ће ова влада функционисати и какав ће однос имати са парламентом и новом парламентарном већином. Овде је само Грађански покрет УРА задовољан, док су остале партије на власти.

ХАПШЕЊА

МИЛАН Кнежевић сматра да је нова власт дужна да крене у обрачун са криминалом.

- Нови министар унутрашњих послова и МУП су у обавези да ухапсе све тајкуне повезане са ДПС по сваку цену и у обавези су да очисте бирачке спискове - категоричан је Кнежевић.

Милан Кнежевић, један од лидера Демократског фронта, казао је да је Небојша Медојевић од старта био против тога да Здравко Кривокапић буде носилац листе.

- Он је то саопштио Андрији Мандићу и мени. Ми смо без обзира на разлике у ставовима прихватили Кривокапића и није нам било нимало лако да то одбранимо на страначким органима - изјавио је Кнежевић, додајући да је ДФ после избора доживео трансформацију и ПзП се издвојио у посебан посланички клуб. - Не слажем се са ставовима Небојше Медојевића у вези са Црквом, а мислим да је на њему да образложи шта је рекао. Најбоље је да се наставе разговори и нема потребе да се уноси нервоза, а 2. децембра ћемо видети ко је вера, а ко невера. Ми нећемо дозволити да ико упре прстом у нас јер ћемо гласати за владу.

Лидер коалиције "Мир је наша нација" и шеф парламента Алекса Бечић подсећа да је мандатар Кривокапић бирао кандидате за министре нове владе и да ће он сносити одговорност за њихове резултате.

- Што се тиче нас из Демократске Црне Горе, ми немамо ништа против да Дритан Абазовић из УРА буде у Влади - поручио је Бечић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)