МАНДИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД ИРИНЕЈА: Била је част и привилегија ходати људским и духовним правцем који је он трасирао

Novosti online

20. 11. 2020. у 15:44

АНДРИЈА Мандић, лидер Нове српске демократије, изразио је у име те партије, као и Демократског фронта, саучешће Светом архијерејском сабору, читавом српском народу и верницима саучешће поводом упокојења патријарха Иринеја.

МАНДИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД ИРИНЕЈА: Била је част и привилегија ходати људским и духовним правцем који је он трасирао

Андрија Мандић / Фото Танјуг

- Као вест о губитку најближег, примио сам глас да је велики духовник и подвижник, непоколебљиви бранич вере православне, брижни пастир и предводник, велики човек и Србин, патријарх срспки Иринеј, одложио своје претешко овоземаљско бреме и похрлио у сусрет Ономе коме је посветио читав свој живот. Била је част и привилегија ходати људски и духовним правцем који је он трасирао. Његов благослов и потпора у тренутку када се чинило да је све потонуло и изгубљено, били су нам подстрек за одлучан отпор прогону и пшонижавању СПЦ у Црној Гори. Често оспораван од оних којима је сметала његова саборност, он је, благосиљајући своје непријатеље, без одмора и умора радио на учвршћивању јединства Цркве и одбрани националног и духовног идентитета и јединства српског народа - наводи Мандић за Курир.

Додаје да је била велика част лично познавати патријарха Иринеја.

- Још више је била привилегија бити под његовим благословом у одсудним борбама које смо водили за опстанак нашег народа и Цркве у Црној Гори крајем прошле и у читавој овој години. Вјечнаја памјат нашем патријарху и слава му и хвала за све! - поручио је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)