ХАЈКА КОМИТА НА БУДУЋУ ВЛАДУ: Црна Гора се суновратила у бездан примитивизма, деца ће учити екавицу!

В. К.

19. 11. 2020. у 21:08

ХАЈКА КОМИТА НА БУДУЋУ ВЛАДУ: Црна Гора се суновратила у бездан примитивизма, деца ће учити екавицу!

Фото: В. К.

Патриотски комиски савез упутио је алармантно саопштење да је права намена нове власти да кроз најважније националне ресоре, асимилује црногорски народ по сваку цену, овог пута "кроз промену уџбеника и вероватно-подобног наставног кадра".

Чуде се како је могуће да код "тврдих" Црногораца потпуно немо прође информација о томе да је Социјалистичка народна партија од новог мандатара затражила места за 30 директора школа у Црној Гори, чиме се, како истичу, поново обесмишљава флоскула да ће нова Влада Црне Горе бити експертска.

- Патриотско комитски савез већ је упознао да је права намера нове власти да кроз најважније националне ресоре, асимилује црногорски народ по сваку цену, овог пута кроз промену уџбеника и вероватно - подобног наставног кадра, истиче се у саопштењу "патриота" који наводе да ни до сада уџбеници из којих уче деца нису "превазишли ниво од пасуса посвећеног Крсту Поповићу и комитској борби за право, част и слободу Црне Горе".- Сведоци смо да нам деца из вртића, у први разред основне школе већ улазе са низом речи екавског изговора.

Оптужили су кандидата за министра културе Весну Братић да је министарка "свега и свачега".

- Не зна ни која је фудбалска репрезентације Црне Горе, али зна све што треба да зна о Косову, обзиром да јој на приватном профилу, уз име, стоји и број Резолуције СБ УН - додају "патриоте".

Професор из Новог Сада Миленко Перовић сматра да се Црна Гора "без отпора суновратила у бездан апсолутног примитивизма, бахантске ирационалности и потпуне нељудскости."

- Бог сами зна како ће се Црна Гора извући из гроба у који су је положили заједно с Амфилохијем, поручио је Перовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Milos

19.11.2020. 21:30

Slazem se da u crnogorskim knjigama o Krsti Popovicu komiti treba da stoji i vise od jednog pasusa a narocito njegov nepomirljiv stav jasno izrecen na cisto srpskom jeziku i srpskoj ijekavici da je " Crna Gora ona zemlja dje se cuvala i sacuvala iskra slobode Srbinove" ...

Dragan

21.11.2020. 11:44

Crnogorci imaju Nato Alijansu i Arnaute koji ce im pomoci kad bude trebalo. Oni su pomogli Arnautima ili Siparima I PRIZNALI NEPOSTOJECU DRZAVU NA SRPSKOJ TERITORIJI pa ce Albanija da se revansira ,oslobodice ih dela Crne Gore i Jadranske obale do Bara a mozda i vise zavisi od situacije DACE BOG PA DA VIDE KAKO JE KAD TI TERORISTI ZAUZMU DEO TERITORIJE A USTASE I POTURICE CE DA PRIZNAJU TU NOVI DRUAVU. USTASE CE PREUZETI DEO OBALE A HERCEGOVINA SVOJ DEO KOJI JE CRNA GORA DOBILA 1912. ZAIGRACE MECKA I NA NJIHOVU KAPIJU DACE BOG