ДРАГОСЛАВ ШЋЕКИЋ ПОРУЧИО ЦРНОГОРСКИМ ПОЛИТИЧАРИМА: Прекинимо са увредама, поштовање за владику Јоаникија

М. С.

18. 11. 2020. у 18:57

ДУБОКО сам свестан чињенице да су промене, које су се десиле 30. августа донеле велика очекивања грађана у правцу неминовности промена.

ДРАГОСЛАВ ШЋЕКИЋ ПОРУЧИО ЦРНОГОРСКИМ ПОЛИТИЧАРИМА: Прекинимо са увредама, поштовање за владику Јоаникија

Новости

Такође, у потпуности разумем жељу свих политичких партнера победничке коалиције да на свој начин допринесу неком новом имиџу наше државе.У таквом поимању демократије дозвољене су и критике на рачун појединаца или партија, које скупа треба, већ од 2. децембра да креирају неки други амбијент, далеко од политике ДПС-а и његових партнера. Лично сматрам да је крајње време да се суздржимо и зауставимо те и такве нападе и да оштрицу своје политичке борбе усмеримо у другом правцу. Зато позивам све представнике партија да прекинемо са речником увреда, изношења непроверених тврдњи, које наносе штету новим променама.

Ово је изјавио потпредседник СНП Црне Горе и потпредседник Општине Беране Драгослав Шћекић који је осудио нападе "било које врсту на нашу Српску православну цркву и њене великодостојнике".

- Верујем да делим мишљење већинске Црне Горе ако кажем да је, бранећи своје манастире и светиње, наша црква достојно бранила и скупа са својим народом и различитим политичким субјектима, одбранила име, историју и углед наше државе.Ја, као верник, припадник Епархије будимљанско-никшићке са посебним поштовањем се односим према свему ономе што је владика Јоаникије урадио за нашу, Српску православну цркву и своје вернике, а самим тим и своју државу. Имам личну потребу да, као тренутни предсједник општине Беране и потпредсједник Социјалистичке народне партије Црне Горе искажем своје лично противљење изношењу увредљивих, неутемељених информација у правцу напада на огроман ауторитет, име и достојанство нашег владике Јоаникија - казао је Шћекић.

Он је позвао како мандатара Кривокапића, тако и припаднике појединих политичких структура да се разговори воде искључиво на договореним састанцима, у пријатељској и демократској атмосфери, уз обострано уважавање и чување људског и професионалног достојанства сваког од учесника.

- На тај начин избегавамо и непотребно медијско експонирање и полемисање. Много битнија је слога, која и представља начин доношења заједничких и крупних одлука. О томе би морали сви дубоко да размислимо, а посебна одговорност је на мандатару и представницима победничких коалиција, понављам, уз поштовање жртве, политичке и народне борбе, те свега што се дешавало у претходне три деценије - казаао је Шћекић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)