ПРЕМИНУО МАГИСТАР ПРОДУКЦИЈЕ ЗОРАН ЖИВКОВИЋ: Изгубио битку са вирусом корона

В.В.

17. 11. 2020. у 16:39

ПРЕМИНУО МАГИСТАР ПРОДУКЦИЈЕ ЗОРАН ЖИВКОВИЋ: Изгубио битку са вирусом корона

Фото: В.В.

ПРЕМИНУО је,од последица короне, Зоран Живковић (70), магистар продукције, деценијма члан или руководилац организационог тима најзначајнијих херцегновских фестивала, Празника мимозе, Херцегновских априлских позоришних свечаности, херцегновског филмског фестивала на који је дошао као десна рука Милана Жмукића са којим је својевремено сарађивао и на БИТЕФу.

Наставио је рад свог колеге и пријатеља на најбољи начин, а када је пре неколико година  на Филмском фестивалу добио Плакету "Милан Жмукић" скромно рекао да је то за њега истинска привилегија.

Рођен на Цетињу, живео у  Херцег Нови  који је волео баш као и родни град,  као и Београд и Праг у коме је дипломирао и магистрираро на  чувеној прашкој Академији за филм и телевизију. Тешко је и побројати све што је у области културе било дотакнуто преданошћу овог углађеног, тихог човека и беспрекорног професионалца.

Био је члан Удружења филмских стваралаца Црне Горе;  продуцент,  селектор,  пословни директор Филмског фестивала Херцег Нови – Монтенегро филм Фестивала,  продуцент прве националне опере „Балканска Царица",  три године продуцент  учешћа Црне Горе на Еуросонгу, оперативни директор ФИАТ-а,  продуцент низа позоришних представа, турнеја иностраних театарских и концертних програма у Црној Гори, филмских и телевизијских  форми, селектор Мојковачке филмске јесени. Продуцент једног од најзначајнијих промотивних филмова о Црној Гори норвешке државне телевизије. Члан жирија Међународног ТВ Фестивала у Бару, Фестивала медитеранског театра Пургаторије у Тивту, Међународног филмског фестивала у Скопљу.

Бројним пројектима које је планирао широм региона недостајаће његово искуство и знање, а колегама  толерантност, разумевање, огромна позитивна енергија човека који је знао да подржи све добро и квалитетно у култури и уметности али и у људима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)