ВЛАДИСЛАВ БОЈОВИЋ: Сарадња са Србијом једина шанса за оживљавање севера Црне Горе

М. Д.

15. 11. 2020. у 17:54

ВЛАДИСЛАВ БОЈОВИЋ: Сарадња са Србијом једина шанса за оживљавање севера Црне Горе

Фото: ДНП

ДИРЕКТОР удружења Сарадња за будућност-Црна Гора-Србија-Република Српска, Владислав Бојовић саопштио је да је Црној Гори преко потребна обнова индустрије, отварање фабрика и производних погона, односно подизање уништене и опљачкане привреде и пољопривреде.

За то, каже Бојовић, и даље постоје значајни потенцијали, поготово на северу.

- За остварење овог циља неопходна је свеобухватна сарадња и инфраструктурно повезивање пре свега са Србијом. Штавише, обнављање привреде Црне Горе и отварање нових радних места, поготово на њеном северу, зависи од ослањања на Србију и преузимања концепта развоја који је у Србији дао видљиве позитивне резултате - казао је Бојовић.

Он је напоменуо да су грађани и привреда Црне Горе испаштали и трпели непроцењиву штету због непријатељске политике ДПС режима према Србији, провоцирања сукоба са Србијом и неоснованих оптужби на рачун државног руководства Србије.

- Нова влада Црне Горе не сме себи да дозволи такав луксуз да настави праксу бившег режима, у виду слања отровних стрелица, неоснованог оптуживања и заузимања непријатељског става према властима у Србији и поред тога што би то жељеле различите интересне групације у Црној Гори, а и шире. Нити за тим има потребе, нити рационалног оправдања, с обзиром на то да су највећу штету од такве политике, током претходних година, имали грађани и економија Црне Горе - сматра Бојовић.

Према његовим речима нова влада Црне Горе никако не би требало да тражи некакве нове разлоге да не сарађује и развија најбоље односе са Србијом и њеним властима.

- Били смо сведоци таквих неразумних и идеолошки мотивисаних разлога и потеза бившег режима који су спречавали сарадњу и који су нас довели ту гдје јесмо, уз огромну незапосленост, увозну зависност, уништену привреду и катастрофалан јавни дуг-каже Бојовић.

Он истиче да је, уместо непријатељске политике према Србији, неопходно искористити њене позитивне трендове и спремност на сарадњу коју већ годинама нуди Црној Гори, на добробит свих грађана.

- Стога, нова влада Црне Горе треба да преузме добра искуства, ефикасне политике и мере које су Србију довеле до тога да у периоду пандемије буде прва држава у Европи по стопи економског раста, са одрживим и значајно смањеним јавним дугом и смањеном незапосленошћу, способна да помогне сваком сектору, од здравства, индустрије, малог и средњег бизниса, пољопривреде... - казао је Бојовић.

Он је додао да Црна Гора свакако нема алтернативу сарадњи са државама региона, поготово са најближом Србијом и поготово сада када је јасно да је Црна Гора као држава на ивици колапса и потпуног краха јавних финансија.

-Свако ко ради против интереса најбоље сарадње са Србијом и свако ко угрожава и зарад било чијих парцијалних интереса ремети најбоље односе са Србијом, ради против Црне Горе, јер је лишава могућности да финанскијски опстане и привредно оживи - закључује Бојовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

MM

15.11.2020. 21:45

Dobro Balkanci, opametite se jednom. Prepoznajte da vas neprijatelji zavadjaju kroz historiju za svoj interes. Posle svih ratova i razaranja na Balkanu, nadam se da se smirite bez obzira na religiju ili poreklo. Zar niste svi ljudi od mesa i krvi bez obzira na sve drugo. Promislite!!!