ДРИТАНУ СИГУРНА ФОТЕЉА: Мандатар Кривокапић уверен да ће нова влада бити изгласана 2. децембра

В. К.

14. 11. 2020. у 07:38

ДРИТАНУ СИГУРНА ФОТЕЉА: Мандатар Кривокапић уверен да ће нова влада бити изгласана 2.  децембра

Дритан Абазовић / Фото Танјуг/Инстаграм УРА

ДРИТАНУ Абазовићу, лидеру Грађанског покрета УРА и носиоцу листе "Црно на бијело", осигурано је место потпредседника Владе Црне Горе.

То је саопштио мандатар Здравко Кривокапић, и он је једини политичар који ће се наћи у кабинету будуће извршне власти на тој високој функцији. Неизвесно је да ли ће Абазовић покривати место министра одбране или функцију у МУП-у, а за директора Агенције за националну безбедност је неколико кандидата.

- Знам шта сам предложио. Разлог лежи у чињеници што сматрам да је то часно, поштено и правично и са најбољим намерама. То је за мене била најбоља мера да покушам да дођем до консензуса - казао је Кривокапић.

Посланик Нове српске демократије каже да је новоуспостављени принцип за састав нове владе концепт Грађанског покрета УРА "о такозваној експертској влади".

- И то не треба крити, већ јавно признати да је неко изван Демократског фронта то одмах прихватио. Један од основних, ултимативних принципа било је уклањање политичара и лидера странака из будуће власти. Управо овај ултиматум, којим је демократска јавност била пропагандно оптерећивана у минулом периоду, погажен је самовољном одлуком појединца да други човек такве владе буде лидер странке. И то баш УРА-е, која је читав процес условљавала захтевима да у њој нема политичара, - оценио је Мило Божовић.

За портпарола опозиционе ДПС, Милоша Николића, поруке које шаље мандатар Кривокапић су неодговорне и опасне.

- Ово није питање политике и политичких разлика него односа према кључном приоритету свих нас - борби против пандемије вируса корона. Надам се да ће мандатар коначно схватити степен друштвене одговорности који му је поверен - изјавио је Николић.

САСЛУШАЊА

ПОСЛЕ владике Кирила, свештеника Далибора Милаковића и Бранка Вујачића, јуче је подгорички протојереј Миладин Кнежевић саслушан у Центру безбедности Подгорица. Он је испитиван због митровданске литургије и седмодневног помена митрополиту Амфилохију у Саборном грамау Христовог Васкрсења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)