АНДРИЈА МАНДИЋ: Оца Јована Пламенца осуђују само незнавени или злонамерни

В.К.

08. 11. 2020. у 18:14

ВЕРУЈЕМ да данас сви православни хришћани у Црној Гори снажно подржавају оца Јована Пламенца и осуђују неосноване нападе на њега.

АНДРИЈА МАНДИЋ: Оца Јована Пламенца осуђују само незнавени или злонамерни

Андрија Мандић / Фото Танјуг

Отац Јован Пламенац је обављајући свештеничку дужност радио само оно што му његова служба налаже и желео да на достојанствен и прикладан начин обележи гробно место једног великог Владике наше свете Цркве који долази из његове чувене и славне породице.

Ко ће други бринути о гробовима наших предака и значајних личности наше Цркве ако не свештенство, а поготово је у обавези то да уради онај свештеник коме је тај архијереј и предак.

Отац Јован Пламенац је за подухват рестаурације и обнове гробног места владике Арсенија Пламенца имао још пре годину дана благослов блаженопочившег митрополита Амфилохија и он је тај посао радио одговорно и предано.

Фото: Новости архива

Они који не схватају како тај процес тече користе тренутну ситуацију да осуде оца Јована који је само наставио дела нашег Митрополита Амфилохија који је у току своје службе проналазио, обнављао и опојао многе оронуле гробове и расуте кости наших предака да би нова покољења знала за њих. 

Замерати оцу Јовану и осуђивати га због тога могу само злонамерни или незнавени. А ми сви треба да се запитамо да ли би се и Митрополит Амфилохије овако обрушио и осудио нашег доброг оца Јована Пламенца као што су то данас урадили многи. 

Знам да би неки волели да се он бави другим послом, посебно оним који тражи свакодневно уплитање у туђе позиве, а Бог види колико је било узвишено и пуно љубави, дело оца Јована Пламенца. Зато он има нашу пуну подршку и уз њега, верујем, данас стоји сав његов верни народ.  


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)