ЗАУВЕК ЋЕ ПАЗИТИ НА СВОГ МИТРОПОЛИТА: Чика Павле из Куча је пешачио 12 километара да се последњи пут поклони Амфилохију (ВИДЕО)

В. Н.

01. 11. 2020. у 18:09

ЗАУВЕК ЋЕ ПАЗИТИ НА СВОГ МИТРОПОЛИТА: Чика Павле из Куча је пешачио 12 километара да се последњи пут поклони Амфилохију (ВИДЕО)

Фото: Д. Миловановић

ПАВЛЕ Радомиров Милић из Куча је данас дошао да се опрости од свог владике, пешке прешавши више од десет километара до Храма Христовог Васкрсења у Подгорици.

- То ми је четврти поход пешке из Куча, има 12 километара до овог места - рекао је Милић.

Павле је рођен је давне 1949. године у селу Орахово у Кучима, од оца Радомира и мајке Анђелије.

Цела породица на бранику српства

У младости је био врстан спортиста, и бавио се џудоом, а од осамдесетих година, као успешан предузетник се посветио националном раду. 

Занимљиво је да се за време НАТО агресије на Југославију Павле Милић пријавио у резервни састав са својих шесторо браће и две сестре.

- Изградњу Храма смо започели митрополит црногорско-приморски Амфилохије и ја, и зато је у њему иконописан мој лик - похвалио се нашем новинару Павле Милић.

Тако ће моћи увек да чува и да мотри на последње почивалиште блаженопочившег митрополита. 

Због помоћи и великог посла који су Павле и његова породица урадили, одликован је орденом Светог Саве, како и сам каже - најважнијим одликовањем.

Чика Павле и његова породица нису само помагали у изградњи Храма. Неки од њихових ктиторских подухвата су и изградња моста у Ровцима код Берана, обнова Морачког манастира, изградња цркве у селу Прогоновићи, изградња цркве у селу Шула, као и обнова или грађевинска помоћ у санирационим радовима за још стотињак цркава, манастира и других објеката од друштвеног значаја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)