"АКО ЗАЈЕДНО ПЛАЧЕМО, ЛАКШЕ НАМ ЈЕ!" Потресан говор владике Јоаникија на сахрани митрополита Амфилохија

Novosti online

01. 11. 2020. у 14:00

АКО ЗАЈЕДНО ПЛАЧЕМО, ЛАКШЕ НАМ ЈЕ! Потресан говор владике Јоаникија на сахрани митрополита Амфилохија

Фото: Д. Миловановић

ВЛАДИКА Јоаникије, који је администратор Митрополије црногорско-приморске, назвао је данашњи скуп "великим сабором Црне Горе, Амфилохијевим сабором".

Рекао је да долазак великог броја значајних личности, свештенства и монаштва са свих страна представља велики догађај раван великој жалости која је снашла Црну Гору.

- Ваш долазак је нама велика утеха. Кад плачемо, ако заједно плачемо, лакше нам је - рекао је Јоаникије и додао да Црна Гора има и за киме да плаче.

Међутим, истакао је да ће се плач претворити у радост, јер све што је везано за име митрополита Амфилохија, све се његовом љубављу претвара у радост.

Он је рекао да је Амфилохије дубоко понирао у тајне Божје и тајне спасења, да је био човек тихог ћутања, али и беседник као апостол.

- Бог му је дао, те је обновио Црну Гору и њене храмове, улепшао лице Црне Горе, окадио сваки камен, свако дете помиловао, сваког жалоснога утешио, гладног нахранио, бескућника примио, свакога уважио и све трпио, све миловао својом љубављу - навео је владика Јоаникије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)