НИЈЕ УМРО, ЗАПОЧЕО ЈЕ ВЕЧНИ ЖИВОТ: Огласио се Марко Милачић поводом смрти митрополита Амфилохија

Novosti online

30. 10. 2020. у 11:33

НИЈЕ УМРО, ЗАПОЧЕО ЈЕ ВЕЧНИ ЖИВОТ: Огласио се Марко Милачић поводом смрти митрополита Амфилохија

Фото: Твиттер/@markodmilacic

ЛИДЕР Праве Црне Горе, Марко Милачић, огласио се поводом смрти митрополита црногорско приморског Амфилохија.

- Митрополит Амфилохије  испунио своју мисију на Земљи:  Вратио је народ вери и дух народу. Вратио је Црну Гору себи. Митрополит није умро, започео је вјечни живот.

Ово је казао председник Праве Црне Горе и посланик у парламенету, Марко Милачић, на вест о смрти митрополита АМфилохија, истичући да је мало  људи у људској историји који су за свога земаљског живота, обављајући посао који им је Бог поверио, успели да ураде оно што је успео наш Митрополит.


- Дошао је међу нас онда када смо били заборавили и Бога и цркву, и веру и корене, и дух и савест. Чистом душом, бритком речју и молитвом, отворио је наше уши и очи, да поново схватимо ко смо и зашто смо ту. Да знамо да смо деца Бога живога, пред Њим одговорни и Њему захвални за све благодати у овом животу. А посебна благодат је била имати те, Владико, на трону све ове године. У временима која долазе, све више ћемо то схватати. Зато ми данас не тугујемо за тобом, јер знамо да те чека живот будућег века, а да нама који остајемо на Земљи предстоји тешка борба са искушењима овога света, за коју си нас припремао и спремио. Драги Владико и брате у Христу, нека ти је покој души и вјечна слава у Царству Небеском - закључио је Милачић.

Подсетимо, Митрополија црногорско-приморска објавила је јутрос да је митрополит Амфилохије изгубио битку са тешком болешћу.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије биће сахрањен у крипти Храма Христовог васкрсења у Подгорици.

Подгорички храм је светиња коју је саградио митрпополит Амфилохије са својим свештенством, монаштвом и верним народом Црне Горе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)