ЈА САМ САХРАЊИВАО УБИЈЕНЕ СРБЕ: Косово је Амфилохију заувек остало непреболна рана - Знамо да су Тачију и Харадинају руке крваве до рамена

Новости онлајн

30. 10. 2020. у 09:52 >> 13:47

ЈА САМ САХРАЊИВАО УБИЈЕНЕ СРБЕ: Косово је Амфилохију заувек остало непреболна рана - Знамо да су Тачију и Харадинају руке крваве до рамена

Фото: Архива "Новости"

МИТРОПОЛИТ Амфилохије није никако и никада могао да прикрије тугу што је режим у Подгорици 2008. године признао независност лажне државе Косово, и то баш у време када је Ђукановић био премијер.

У разговору за "Новости" 2017. године Амфилохије је овако причао о томе: 

- Ту одлуку није донела Црна Гора. Знам да 90 одсто црногорског народа тако не мисли, остајући верно духовним и моралним вредностима вековне Црне Горе. Признали су такозвано независно Косово и на тај начин признали паљење на стотине храмова по црногорској Метохији, убиства и силовања.

- Ја сам тамо сахрањивао убијене Србе. Знамо да су Тачију и Харадинају руке крваве до рамена. Нама је од старта било јасно да је бомбардовање Србије и Црне Горе, посебно Косова и Метохије, било припрема за његово отимање и стварање независне државе. Добро је реаговао председник Србије Александар Вучић када је Европу подсетио на то да осам милиона Каталонаца не може да добије независност док овде без референдума на Косову и Метохији група терориста који су срамота за албански народ отима светињу. А отето је проклето. Није чудно што је Косово послужило као почетак новог светског поретка. Ово сада што се ради је наставак крсташких ратова, Наполеонових и нацифашистичких освајања света, само што су данас други актери - говорио је тада Митрополит. 

Подсетимо, како су саопштили из Митрополије црногорско-приморске, сви детаљи сахране митрополита Амфилохија биће накнадно саопштени. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)