АНДРИЈА МАНДИЋ: Многе ствари су јасније, тако да, што се мене тиче, ништа више није исто

В.К.

29. 10. 2020. у 16:58

АНДРИЈА МАНДИЋ: Многе ствари су јасније, тако да, што се мене тиче, ништа више није исто

Фото: Новости архива

ЛИДЕР Нове српске демократије Андрија Мандић изјавио је да је мандатар Здравко Кривокапић дошао на чело листе "За будућност Црне Горе", на предлог "овдашње више црквене јерархије".

- То је био и услов да они подрже нашу листу на изборима. Ако желите нашу подршку, рекли су ми тада и владика Јоаникије и поп Перовић, овог мелемног верујућег човека треба да прихватите на прво место ваше коалиционе листе. Ја сам прихватио њихову сугестију и са првог места, које по правилу припада председнику најјаче странке коалиције, отишао на последње. То сам урадио јер сам, за разлику од многих, био сигуран у победу. Том мојом одлуком нису били задовољни многи у НСД-у, а посебно наши коалициони партнери у ДФ-у, навео је у реаговању Мандић, поводом изјаве мандатара београдском „Недељнику“ да би будућа Влада „имала нижи ниво репутације ако би у њој били Мандић, Медојевић и Кнежевић“.

Лидер Нове каже да су га добронамерни људи уверавали да је Кривокапић гласач ДПС-а, али да су они у партији одабрали да верују свештенству које је "топло препоручило".

- Иначе, поново истине ради, ја тога човека нисам познавао, иако се ради о некоме ко има готово 63 године и никада није у ових двадесет година, од када се ја активно бавим политиком, критиковао ДПС и председника те странке. Међутим, након његовог јавног признања у интервјуу “Недељнику” да није гласао опозицију до ових избора, многе ствари су јасније, тако да, што се мене тиче, ништа више није исто, казао је Мандић, додајући да је, пошто је био на челу Изборног штаба листе "За будућност Црне Горе", његова дужност била да постави кандидате на листу.

- Не знам да ли је чуо да су у кампањи учествовале хиљаде људи из наших странака, да је готово 5000 наших активиста чувало изборну победу на бирачким местима, да су биле ангажоване медијске агенције, штампарије, разне компаније, креативни и нашој победи одани професионалци. Претпостављам да зна да је све то коштало 1,5 милиона евра и да је то на крају неко морао да плати. Они који су тражили да буде први на листи нису дали једног цента за кампању, а једнако су новца уложили у изборну победу и сви они који нас вређају и очекују да беспоговорно све предамо онима који су преко ТВ-а пратили нашу борбу или сарађивали са режимом због ситних привилегија, казао је Мандић.

-Удаљавајући се од нас, очигледно по нечијем налогу са стране, не знам чијем, можда тајкуна, ЦИА-е или амбасада, приближава се онима који контролишу другу листу. Не знам зашто, када је добио част да буде први на листи људи који немају обавезу према било коме, осим према своме народун. Да ли је овакав непријатељски наступ у “Недељнику” моралан и људски, нека оцене људи из Цркве који су нам га препоручили, али знам да политички то, свакако, неце проћи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)