ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ПРИХВАТИО КРИВОКАПИЋЕВУ ПОНУДУ: Лидери писмено обавестили мандатара како ће распоредити министарства

В.К.

27. 10. 2020. у 20:00 >> 21:21

ЛИДЕРИ Демократског фронта и СНП-а, Андрија Мандић, Милан Кнежевић, Небојша Медојевић и Владимир Јоковић прихватили су понуду мандатара Здравка Кривокапића, о подели ресора, незванично сазнају Новости.

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ПРИХВАТИО КРИВОКАПИЋЕВУ ПОНУДУ: Лидери писмено обавестили мандатара како ће распоредити министарства

Милан Кнежевић и Андрија Мандић / Архива

Они су вечерас писмено обавестили мандатара Здравка Кривокапића да су спремни да се одрекну министарства науке, како би се Влада што пре формира и да то министарство припадне нестраначкој личности.


-Руковођени интересима грађана који су гласали за наше странке и процењујући актуелни политички тренутак као веома важан за састављање нове Владе Црне Горе, у данашњим разговорима које смо водили закључили смо да и поред тога што је понуда мандатара за учешће у Влади умањена за једног члана, у односу на понуду коју нам је дао 21. октобра, одлучили смо да начелно прихватимо и да кренемо у предвиђену унутарстраначку процедуру провере такве наше одлуке и евентуалног избора наших кадрова на те функције.

Наш начелни договор подразумева да ће Нова српска демократија именовати представнике за  следеће ресоре: Министарство унутрашњих послова, Министарство економије и Министарство за планирање простора и грађевинарство (настало пођелом МОРТ-а).

Покрет за промене именоваће представнике за следеће ресоре: потпредседник за демократску транзицију и реформе и Министарство просвете. Демократска народна партија именоваће представнике за следеће ресоре: Министарство саобраћаја и Министарство јавне управе.


Социјалистичка народна партија ће именовати своје представнике за следеће ресоре: Министарство здравства и Министарство спорта и младих, поручују лидери ове четири странке чланице победничке коалиције За будућност Црне Горе.
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)

Marko

27.10.2020. 21:37

Ови предлози су лошији него што је ДФ заслужио, али да би се кренуло напред, мора да се нађе компромис. Кроз рад ће да се види ко је "вјера а ко невјера". Ништа није вечно па ни ова Влада. Сци морате да служите народу, јер народ вас је изгласао. Ако неко не буде радио за добро народа, Влада да се обнови и нађу људи који ће да служе народу.