РАКЧЕВИЋ: Експертска Влада на челу са Абазовићем

В.К.

26. 10. 2020. у 21:30

РАКЧЕВИЋ: Експертска Влада на челу са Абазовићем

Фото: ТВ ЦГ

ПРЕДСЕДНИК Политичког савета Грађанског покрета УРА, водеће чланице коалиције „ Црно на бијело“, Жарко Ракчевић, оценио је да је експертска влада најбоље решење и да није добро да у њу уђу сви председници коалиција, које чине нову већину у парламенту Црне Горе. Упркос бројним потресима последњих дана очекује да влада, уз одређене проблеме, буде формирана.

- Политички савет ГП УРА је инстистирао, да влада буде експертска, са ороченим мандатом, која би спровела демонтажу система, усвојила законе о пореклу имовине и лустрацији и створила услове за прве фер изборе.

Било је залагање моје и других чланова политичког савета да Дритан Абазовић буде председник те прелазне Владе и да се никако не сме прихватити логика освојених процената у распођели ресора, рекао је Ракчевић у емисији „Интервју“ на ТВЦГ, додавши да је ГП УРА грађанима обећала експертску владу.

-Уколико то буде влада састављена од политичара и уколико превагну неки други интереси, а не жеља за демонтажу система, ако се крене са демонтажом Црне Горе, а не система, ја ћу дефинитивно гласати против.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)