ШКОЉКА ЗА ЈАВНИ ИНТЕРЕС: Опредељено 170 хиљада евра за административни објекат на Бојани

Б. Дабић

24. 10. 2020. у 09:31

ШКОЉКА ЗА ЈАВНИ ИНТЕРЕС: Опредељено 170 хиљада евра за административни објекат на Бојани

Фото: Б. Дабић

ЗА изградњу административног објекта бруто површине око 140 м2, на десној обали реке Бојане опредељено је 170 хиљада евра.

Јавно предузеће за управљање морским добром Црне Горе расписало је тендер за изградњу административног објекта на десној обали реке Бојане. Рок за изградњу наведеног објекта је 90 дана од дана потписивања уговора са изабраним најповољнијим понуђачем. 

Објекат ће, осим Јавном предузећу, бити на располагању и осталим државним и органима локалне самоуправе, као и НВО сектору, навели су из Јавног предузећа за управљање морским добром Црне Горе.

Како су навели из овог јавног предузећа, објекат у основи представља спиралу и има облик шкољке, из чега је и произашла основна концепција распореда унутрашњих просторија.

У централном делу објекта смештен је мањи атријум који снадбијева природном светлошћу унутрашњи ходник, из кога се приступа свим осталим просторијама. Позиција свих канцеларија, сале за састанке, кухиње и тоалета предвиђена је ободом објекта. Све ове просторије су природно осветљене и имају природну вентилацију.

- Пројекат подразумева и формирање платоа који ће бити директно повезан са постојећом саобраћајницом. Претходно је на предметној локацији извршено уклањање привременог објекта који није предвиђен Програмом привремених објеката у зони морског добра за период 2019- 2023. године за територију општине Улцињ, саопштили су из Јавног предузећа за управљање морским добром додајући да овим пројектом се настављају активности на изградњи пројеката од јавног интереса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)