ПРОТЕСТИ УРОДИЛИ ПЛОДОМ: Данас се отварају угоститељски објекти у Будви

Б. Дабић

22. 10. 2020. у 15:54

ПРОТЕСТИ УРОДИЛИ ПЛОДОМ: Данас се отварају угоститељски објекти у Будви

Б. Дабић

Угоститељски објекти у Будви данас ће бити отворени. Удружење угоститеља Будве постигло је договор са Националним координационим телом (НКТ) и Институтом за јавно здравље да локали у Будви могу да почну са радом.

Ово је потврдио потпредседник Удружења угоститеља Будве Александар Јовановић.

Подсетимо, локали у Будви су затворени 19.октобра одлуком Националног кординационог тела, а на предлог Института за јавно здравље због неповољне епидемиолошке ситуације у овом граду.

Дан након што су локали затворени око 1.000 угоститеља из овог, али и других црногорских градова су протествовали испред Старог града у Будви захтевајући промену одлуке, а у супротном били су најавили уколико им се не одобри отварање угоститељских објеката , да ће то свакако урадити на своју руку.

Угоститељи су нагласили да је затварање угоститељских објеката као мера превенције у борби против пандемије КОВИД 19 потпуно непотребна и неприхватљива.

- За сада нам је то усмено саопштено, а после подне или ујутру се очекује и званично саопштење. Ми се овим путем захваљујемо што су уважили нашу аргументацију, што су сагледали комплетну причу и негде смо, да кажем, заједнички успели да постигнемо један бољитак за све нас, да почнемо да радимо и да функционишемо. Наравно уз све прописане мере, уз ношење маски, дистанцу и дезинфекцију како би сачували здравље, казао је Јовановић.

Национално координационо тело је у петак, 19. октобра, усвојило предлог да Институт за јавно здравље Црне Горе стопе кумулативне инциденције коронавируса у локалним самоуправама рачуна користећи најновију званичну Монстатову процену броја становника (2019.) уместо податке из пописа становништва из 2011.

Новом методологијом узеће се у обзир промене у броју становника и добити реалнији прикази кумулативне инциденције. Ово ће се нарочито повољно одразити на резултате у срединама којима је дошло до значајног раста броја становника, Будви, Тивту и Бару.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)