ПРВИ ПУТ У БИЈЕЛОЈ Свечана седница херцегновске Скупштине поводом Дана града

В.В.

21. 10. 2020. у 15:39

ПРВИ ПУТ У БИЈЕЛОЈ Свечана седница херцегновске Скупштине поводом Дана града

Фото: В.В.

ПРВИ пут ће свечана седница херцегновске Скупштине поводом Дана града бити одржана у Бијелој, а разлог је коначно реновирана и уређена некада велелепна зграда Дома културе у овом месту.

Радове вредне 25 хиљада евра финаснирала је Општина Херцег Нови у сарадњи са МЗ Бијела.

Посао је започет пре  годину и по, а према речима  Николе Самарџића из МЗ Бијела, идеја да свечана седница Скупштине буде овде одржана рођена је током реновирања.

Према његовим речима током прошле зиме саниран је кров и тако је решен највећи проблем – влага.

- Ових дана биће завршена  позорница, која се сређује и лакира први пут након више од 20 година. Биће постављен и видео надзор, тако да ће бити покривени сви улази. Ово ће решити проблеме које смо раније имали јер су  људи  улазили у необезбежену и запуштену зграду, износили инвентар и нарушавали изглед објекта. Дошли смо скоро до краја радова, средили смо Дом културе и вратили му стари сјај. У неким сегментима биће он и боље урађен, него када је направљен 1989. године – казао је  Самарџић.

У плану је и уређење и издавање пословних простора у Дому који је протеклих година био скоро заборављен, закључан, а већи део зграде потпуно ван употребе. Недавно је са амбасадором Србије Владимиром Божовићем, разговарано о предлогу  МЗ Бијела за успостављање сарадње и отварање културно-туристичко-привредног центра, који би обезбедио услове за то.

У плану је и организација позоришних представа и концерата, наравно по престанку правила која намеће епидемија корона виру

Фото: В.В.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)