МАРГИТА У ОБРУЧУ ВОЈСКЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Бранитељи Сињајевине од петка на планини

В. К.

21. 10. 2020. у 08:40

МАРГИТА У ОБРУЧУ ВОЈСКЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Бранитељи Сињајевине од петка на планини

Фото В. Н.

ВЕЋ неколико дана на црногорској планинској лепотици Сињајевини, на локацији Маргита, окупљени голоруки сточари, заљубљеници природе, еколози под ведрим небом и логорском ватром, чекају почетак војне вежбе са минобацачима и хаубицама, коју је најавило Министарство одбране.

Људи су забринути да ће та војна акција угрозити животну средину на овој планинској лепотици, док војска поручује да манвери неће угрозити животну средину.

Коалиција за одрживи развој саопштила је да су грађани окупљени на Сињајевини, изложени здравственим ризицима услед неповољних метеоролошких услова. Упозоравају да ће у случају оболевања људи, тражити одговорност свих који су злоупотребом надлежности или нечињењем довели до кризне ситуације.

- Након хеликоптера који су нас надлетали, данас се надомак нас зауставио полицијски дефендер. Претпостављамо да је то била извидница. Очекивали смо да ће неко доћи до нас, макар да нас пита како смо, као претходних дана, али они су нас вероватно пребројали, одмах се окренули и отишли. Могуће да су јавили Генералштабу да нас је на стражи тридесетак и да крећу овамо, али ту смо где смо. Не мрдамо са Маргите па и да нас нанишане минобацачима - казали су из Грађанске иницијативе "Сачувајмо Сињајевину".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)