ВЛАДА ДУШКА МАРКОВИЋА НАСТАВЉА ДА ШТЕТИ ЦРНОЈ ГОРИ: Одлазећи режим последње дане користи да ухлеби своје послушнике

Novosti online

19. 10. 2020. у 17:50

Социјалистичка народна партија Црне Горе сматра недопустивим то што одлазећа Влада Душка Марковића користи последње дане на власти како би ухлебила себи одане чланове.

ВЛАДА ДУШКА МАРКОВИЋА НАСТАВЉА ДА ШТЕТИ ЦРНОЈ ГОРИ: Одлазећи режим последње дане користи да ухлеби своје послушнике

Фото: Танјуг

О коликој се злоупотреби позиције и моћи ради сведочи информација да је за свега месец и по дана од избора Влада именовала више од седамдесет функционера на позиције у државним ресорима и државним предузећима. У истом периоду доделила је и шест концесија, од чега су четири добиле фирме Бемакс и Еуромикс бетон.

Већина именованих функционера је блиска дугогодишњој владајућој коалицији, која је изгубила већину на изборима 30. августа. На тај начин Марковић и екипа настоје да захвале својим члановима и подржаваоцима на лојалности коју су показивали свих ових година, али очигледно и да закомпликују посао који очекује будућу Владу коју ће водити некадашња опозиција.

СНП ЦГ позива Душка Марковића да престане са оваквом праксом, да не злоупотребљава функцију коју још увек обавља и да се према ресурсима државе и буџету који пуне сви грађани не понаша као да су његова дедовина.

Оно што је сигурно јесте да ће сваки овакав поступак бити преиспитан по ступању нове Владе на дужност, па би било добро да и Марковић и његови помагачи мало прикоче у беспризорним и штетним активностима које ових дана спроводе.

(Борба.ме)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)