САМ БИРАО СВОЈЕ САВЕТНИКЕ: Будући мандатар за састав нове владе окупио око себе перспективне људе

В. К.

29. 09. 2020. у 09:42

САМ БИРАО СВОЈЕ САВЕТНИКЕ: Будући мандатар за састав нове владе окупио око себе перспективне људе

Здравко Кривокапић

ЗДРАВКО Кривокапић, лидер коалиције "За будућност Црне Горе" и будући мандатар за састав нове Владе Црне Горе сабрао је у свој победнички експертски тим личности које нису експлоатисане у досадашњем политичком животу Црне Горе.

Предводи их Срећко Црногорац, филозоф и политиколог, затим проф. др Милош Вулановић, адвокат Сандра Булатовић, Николина Бабовић, проф. др Владимир Божовић (Матица српска - Друштво чланова у Црној Гори), Бошко Вукићевић НВО "Слобода народу", др Вук Кадић (син покојног Ранка Кадића, лидера Демократске српске странке) и Милојко Спаић, стипендиста јапанске владе који се школовао у Јапану, Кини и Француској.

Занимљиво је да се Срећко Црногорац упознао са Кривокапићем недавно (у јулу) на једном округлом столу у Подгорици који је организовала НВО "Не дамо Црну Гору", а био је посвећен политичкој корупцији. Све чланове тима изабрао је професор Кривокапић и сви су дали огроман допринос победи на парламентарним изборима 30. августа. Срећко Црногорац је рођен у Дубровнику, а живео је у Херцег Новом и Никшићу, да би га потом путеви одвели у Београд, Велику Британију...

И док се Здравко Кривокапић, будући мандатар, спрема за почетак разговора са политичким партијама које чине окосницу три опозиционе коалиције, одлазећа влада Душка Марковића опет позива Српску православну цркву да се без одлагања региструје!

Носилац листе "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић казао је да је у припреми споразум три коалиције које формирају нову владу, а који ће обухватити и укидање Закона о слободи вероисповести.

- Због тог закона десетине хиљада грађана су протестовале на улицама седам месеци. Програмом законодавних реформи, ту ће на првом месту бити укидање такозванг Закона о слободи вероисповести - казао је Кривокапић за руски "Нејезагај".

РАВНОПРАВНОСТ

ЕПИСКОП будимљанско-никшићки Јоаникије саопштио је да од нове власти у Црној Гори очекује да повуче Закон о слободи вероисповести.

- Од нове власти очекујемо да актуелни закон повуче и да се донесе један савремени закон који ће испоштовати Устав Црне Горе, верске слободе и права свих верника, да ће обезбедити равноправност међу свим верама - поручио је је владика Јоаникије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)