ДУПЛА ПЛАТА ЗА ЛОШ УЧИНАК: Подгоричке Плантаже, упркос губицима, широке руке за чланове борда директора

В. К.

28. 09. 2020. у 17:20

ДУПЛА ПЛАТА ЗА ЛОШ УЧИНАК: Подгоричке Плантаже, упркос губицима, широке руке за чланове борда директора

Фото "Плантаже"

СКУПШТИНА акционара већинске државне компаније "13. јул - Плантаже" донела је одлуку да се досадашње новчане накнаде председнику и члановима борда директора фирме - удвоструче!

Председник борда директора до сада је примао просечну зараду у предузећу око 728 евра, а чланови по 528 евра. Пошто је просечна зарада у подгоричким "Плантажама" током 2019. износила 740 евра, према новој одлуци, председник ће примати месечну накнаду од око 1.480 евра, чланови одбора по 1.100, а они који буду ангажовани додатно у области пословања компанија по 1.850 евра!

Поводом ове одлуке реаговали су из експертског тима професора Здравка Кривокапића, највероватније будућег мандатара за састав нове владе. Не крију разочарење, како наводе, неприхватљивом мером фискалне неодговорности које овакви поступци показују. Наглашавају да сви бордови директора предузећа у већинском државном власништву морају бити свесни озбиљности и дубине економске кризе са којом се наша земља суочава.

- Због текуће кризе, али још више због корупције и штетних политика претходних влада, доведени смо до ивице банкрота. Грцамо у дуговима. Наше јавне финансије су у расулу. Питања са којима се наша привреда суочава не тичу се привредног раста, већ пуког преживљавања. Да бисмо се извукли из овако тешке ситуације неопходо је да сви чланови наше заједнице покажу висок степен друштвене одговорности - то мора да почне од врха. Арчењу народних пара морамо одлучно стати на крај - поручили су из експертског тима Здравка Кривокапића.

Дугогодишњи председник Одбора директора компаније "13. јул - Плантаже", Веселин Вукотић, неће више обављати ту функцију. Он није присуствовао седници на којој је изабрана нова управа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)