ИЗРУЧЕН ШКАЉАРАЦ: Мрва стигао Црну Гору

С.Ђ.

28. 09. 2020. у 16:10

ИЗРУЧЕН ШКАЉАРАЦ: Мрва стигао Црну Гору

Фото: Фејсбук

ЗОРАН Мрваљевић (43) звани Мрва из Херцег Новог који, оперативно важи за члана шкаљарског клана изручен је данас црногорским надлежним органима.

Он је око 14 сати уз јаке полицијске мере обезбеђења приведен у Специјално државно тужилаштво, где је саслушан.

Специјално државно тужилаштво Мрваљевића је означило као шефа криминалне организације, чији су чланови Милан Канкараш, Слободан Вицо, Јован Жмукић и Крсто Вујић чије се име помиње у истрази убиства Шћепана Рогановића који је ликвидиран 14. марта у Херцег Новом. Према доказима СДТ-а, ова криминална група је планирала извршење више тешких кривичних дјела.О

- Ово лице се потражује ради обезбеђивања његовог присуства кривичном поступку који се води против њега пред Вишим судом у Подгорици због сумње да је извршио кривична дела стварање криминалне организације, убиство путем подстрекавања и неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога у продуженом трајању.

З.М. се сумњичи да је на територији Црне Горе створио криминалну организацију која се у периоду од 2018. године, на подручју општине Херцег Нови, бавила држањем, преношењем и продајом опојних дрога кокаина и марихуане у већим количинама. Такође, именовани је осумњичен да је почетком 2019. године у Херцег Новом, са умишљајем подстрекавао осумњиченог К.М. да почини кривично дјело убиство на штету З.Н. и том приликом прибавио пиштољ непознате марке, саопштено је из полиције.

Мрваљевић је, подсјетимо, ухапшен 17.јула по потерници коју је за њим расписао НЦБ Интерпол Подгорица, након чега му је суд у Новом Саду одредио екстрадициони притвор. Приликом хапшења код њега су пронађена документа на име Бранко Перишић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)