РАДОСТ КОД 3002 ДЕЦЕ: Општина Беране је и ове године обезбедила бесплатне уџбенике за све основце

В.К.

25. 09. 2020. у 15:33

РАДОСТ КОД 3002 ДЕЦЕ: Општина Беране је и ове године обезбедила бесплатне уџбенике за све основце

Новости

ОПШТИНА Беране је и ове године, седми пут заредом, посредством општинског Секретаријата за општу управу и друштвене делатности, обезбедила комплете бесплатних уџбеника за све ученике од првог до деветог разреда основних школа са територије наше општине. Укупан број ученика је 3002, укључујући и ученике из беранске ниже Музичке школе, који су други пут обухваћени овом активношћу.

Комплети уџбеника основцима, поводом почетка школске 2020/2021. године, од другог до деветог разреда већ су уручени, док ће 1. октобра, када је због због пандемије коронавируса померен званичан почетак школске године, бити подељени уџбеници за 231 ђака првака, уз поштовање мера НКТ-а.

- Ми већ седам година обезбеђујемо бесплатне уџбенике, створили смо већ континуитет. Буџетом обезбеђујемо средства за набавку уџбеника, сматрамо да је то одговаран однос према онима који су за нас најзначајнији, а то су деца. Свесни разних проблема на које наилазе родитељи почетком школске године због лоше социјалне ситуације у Црној Гори, а ове године додатно због пандемије коронавируса, сматрамо да ће бесплатна додела уџбеника значајно растеретити породичне буџете. Поносни смо што овом активношћу локалне управе, којом поштујемо Устав Црне Горе, стварамо предуслове за бољу перспективу и живот наших грађана, а посебно нам је драго што су руковођене примером Општине Беране и друге општине у Црној Гори започеле са бесплатном доделом уџбеника. Убеђен сам да ће се ова пракса Општине Беране у будућности, у потпуности пренети на све општине и градове у Црној Гори, казао је председник општине Беране Драгослав Шћекић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)