ПОЛИЦИЈА У БАРУ СПРЕЧИЛА ЛИКВИДАЦИЈЕ: Ухапшен Подгоричанин због ствара а криминалне организације

Б. Дабић

25. 09. 2020. у 15:11

ПОЛИЦИЈА У БАРУ СПРЕЧИЛА ЛИКВИДАЦИЈЕ: Ухапшен Подгоричанин због ствара а криминалне организације

Фото Depositphotos

ПОЛИЦИЈА у Бару спречила ликвидацију коју је планирала криминална група, а у изнајмљеном стану у Мадедонском насељу пронађена је пушка са оптичким нишаном, као и средства комуникације са иностраним картицама са највишим степеном крипто – заштите.

 За сада полиција не открива идентитет особе, или више њих чија ликвидација је била планирана.

Координираном акцијом припадника Сектора за борбу против организованог криминала и корупције и барске полиције ухапшен је Борис Пејовић (32) из Подгорице због сумње да је извршио кривично дело стварање криминалне организације и кривично дело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Приликом хапшења код њега је пронађен и одузет телефонски уређај са крипто – заштитом.

Како наводе из полиције, Пејовић као члан криминалне организације која је формирана са циљем извршења неодређеног броја тешких кривичних дела против живота и тела, набавио и директним извршиоцима Марку Павићевићу (28) из Даниловграда и Вуку Орландићу (24) из Бара, предао пушку избрушеног фабричког броја, цал.308Wин са оптичким нишаном.

- Која је била намењена за извршење тешког кривичног дела против живота и тела. Осумњичена лица М.П. и В.О. су, због постојања основане сумње да су као чланови криминалне организације припремали извршење тешког кривичног дела против живота и тела на штету припадника супростављене криминалне групе, лишени слободе правовременим активностима полицијских службеника Центра безбедности Бар 10. марта 2020. Године. Истрага указује да су чланови наведене криминалне организације предузели активности у циљу реализације криминалног плана због којег је организација и створена, саопштено је из полиције.

Осим набавке овог ватреног оружја, наводе из полиције, за потребе извршења кривичног дела извршили су крађу возила марке"ВW Голф" у Улцињу. То возило су планирали да запале након реализације криминалног плана.

- Чланови ове криминалне организације су за потребе извршења кривичних дела, на територији Бара, поседовали “штек стан” који је од стране полиције лоциран и у којем је претресом пронађено ватрено оружје – пушка, избрушеног фабричког броја, цал.308Wин, са оптичким нишаном. Осим оружја, штек стана, украденог возила и других предмета и трагова, код чланова ове криминалне организације пронађени су и одузета средства комуникације са иностраним крартицама и са највишим степеном крипто – заштите, а које су члановима криминалне организације служили за међусобну комуникацију приликом реализације кривичних дела, наводе из УП и додају "Наведеним активностима полицијских службеника Одсека за сузбијање тешких кривичних дела у Сектору за борбу против организованог криминала и корупције и Центра безбедности Бар спречена су извршења тешких кривичних дела против живота и тела".

ВОЗИЛО А6 УКРАДЕНО У БЕОГРАДУ

Досадашња истрага упућује на сумњу да је Б.П. током 2019. године неовлашћено набавио и држао ватрено оружје чије држање је грађанима забрањено.

-И то двије аутоматске пушке, марке ЦЗ М-70, модел АБ2, цал. 7,62мм са два оквира садржаја по 28 метака. Наведено оружје је 14. децембра 2019. године у Борској улици у Бару, пронађено од стране службеника Центра безбедности Бар у паркираном путничком моторном возилу марке "Ауди А6". Осим поменутог аутоматског оружја и муниције, у возилу су пронађена и два пластична канистера са 40 литара бензина, саопшзили суи з полиције додали да је возило "Ауди А6" украдено 2016. Године у Београду.

-Возило је илегално транспортовано, ван званичних граничних прелаза, на територију Црне Горе где је, како се сумња, било намењено за коришћење приликом извршења тешког кривичног дела, након чега је планирано да буде поливено бензином и запаљено. Приликом проналаска наведеног возила на њему су биле истакнуте црногорске регистарске ознаке украдене са другог возила на територији Подгорице.

ВИШЕМЕСЕЧНЕ ПОЛИЦИЈСКЕ РАДНЈЕ РЕЗУЛТИРАЛЕ ХАПШЕНЈЕМ

Из Управе полиције су данас саопштили дас у припадници Сектора за борбу против организованог криминала и корупције ухапсили Б.П. "након вишемесечних интезивних мера и радњи" и поднели кривичну пријаву Специјалном државном тужилаштву. Основном државном тужилаштву у Бару против Пејовића поднета је кривична пријава због основане сумње да је извршио кривично дело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)