КЛУБ МЛАДИХ ОО НСД ПЉЕВЉА: Полиција да објави имена нападача на Исламску заједницу

М. Д.

25. 09. 2020. у 13:46

КЛУБ Младих Општинског одбора Нове српске демократије, Пљевља тражи да полиција објави имена оних који су каменовали Исламску заједницу Пљевља.

КЛУБ МЛАДИХ ОО НСД ПЉЕВЉА: Полиција да објави имена нападача на Исламску заједницу

Фото: М. Д.

- Тражимо јасан одговор и обраћање јавности од стране начелника Славуља и командира Јовића, ЦБ Пљевља, поводом овог случаја, такође, тражимо да се јавно објаве имена лица која су каменовала исламску заједницу, с обзиром да смо у сазнању да је Управа полиције прикупила доказе са видео записа камере која је била постављена на кући преко пута исламске заједнице, а самим тим је неминовно да је видео надзор забележио починиоце- наводи се у саопштењу.

Фото: М. Д.

Млади НСД подсећају да је од непријатних и немилих догађаја који су уследили након изборне победе слободне Црне Горе у Пљевљима, прошло је 20-ак дана, а Управа полиције још се није јавно обратила грађанима Пљевљала као ни широј јавности, по питању разоткривања починилаца тих срамних дела према муслиманској популацији у Пљевљима.

Они  подсећају да су након избора у Пљевљима осванули графити националне и верске мржње, поломљена су стакла на Исламској заједници, припадник исламске вероисповести Санин Рашчић, јавно је оптужио Србе за напад који је извршен према њему, те да су му тим нападом нанете телесне повреде, што је у Центру безбедности Пљевља демантовао и признао да је нападнут од стране своје исламске браће.

С обзиром на то да је, како наводе, лажно изнио оптужбе, они се питају шта је урађено по питању дискредитације и јавне осуде српског становништва, која је стизала са свих страна, чак и држава региона.

Фото: Фејсбук

Млади НСД Пљевља, сматрају да Управа полиције покушава да заташка овај случај из себи познатих разлога, али како кажу, они неће дозволити да ова кривична дела прођу некажњено и инсистирају на расветљавању ових случајева и идентификацији починилаца у што краћем року.

- Јасно је да је циљ ових дешавања тендециозно ширење лажних оптужби против прсвославних Срба, а скрнављење муслиманских симбола и застрашивање муслиманског становништва представља изазивање друштвене нетрепељивости и изазивање инцидената, с обзиром да је подручје Пљеваља осетљиво у том погледу годинама уназад“, наводи се у саопштењу. 

- Осуђујемо овакве вандалске поступке, желимо да правда буде задовољена, починиоци кажњени, а да грађани Пљеваља осећају мир, сигурност и мултиетнички склад који међу нама влада свих година! Да славимо заједно и Божић и Бајрам, да живимо у миру, слози, пријатељству и заједништву, јер смо ми Пљевљаци по томе и познати - закључује се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)