ЛУКА БАР: Монтира се модерна дизалица за више врста терета

Б. Дабић

25. 09. 2020. у 13:21

ЛУКА БАР: Монтира се модерна дизалица за више врста терета

Фото: Б. Дабић

У ЛУКУ Бар допремљена је савремена мобилна дизалица “ЛХМ 420” чија монтажа је у току. Дизалица са прикључцима је укупне вредности 3.750 000 милиона евра.

Ово је потврдио заменик директора АД Лука Бар Деда Ђеловић. Према речима Ђеловића, основна сврха дизалице биће рад са различитим врстама терета, а њене карактеристике и њен највиши ниво флексибилности омогућавају да веома успешно може да се користи за суве и расуте терете, као и за контејнере, генералне и било коју другу врсту терета.

Фото: Б. Дабић

- Мобилна дизалица набављена је од немачке фирме ‘Лиебхерр’, светског реномеа и једне од водећих светских произвођача лучке и друге опреме. Један од кључних разлога набавке мобилне дизалице  јесте стална потреба да континуирано унапређујемо технологију рада и на тај начин повећава ниво конкурентности на тржишту лучких услуга - казао је Ђеловић. 

Компликовану монтажу елемената врше квалификована лица из немачке фабрике “Лиебхерр”.

- Ради се о врло сложеном процесу али имамо срећу да смо у пословној сарадњи са врхунском фирмом, која даје гаранцију да ће то бити реализовано баш онако како треба и у роковима који су уговорени - наглашава Ђеловић.

Монтажа би требало да буде завршена у наредних десетак дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)