Марко Царевић изабран за председника Општине Будва

Б.Дабић

24. 09. 2020. у 14:26

Марко Царевић изабран за председника Општине Будва

Фото: Д. Миловановић

МАРКО Бато Царевић је председник општине Будва. На челу извршне власти у Будви, Царевић ће бити у наредном четворогодишњем мандату. Тако је одлучила већина одборника на седници Скупштине општине Будва која је одржана данас.

Носилац листе ”За будућност Будве” Марко Бато Царевић добио је подршку 19 одборника, од укупно 33 у новоформираној скупштинској већини. За избор Царевића на место председника Општине Будва гласали су одборници коалиције “За будућност Будве- Марко Бато Царевић”, Демократа, док су, осим Царевића, уздржани били одборник СДП Петар Оџић и одборник УРА Блажо Рађеновић. Нису били присутни 11 одборника коалиције ДПС, СД, ЛП и Црногорске.

Царевић је функцију председника Општине Будва обављао од 5. јануара прошле године, док га у јуну ове године није сменила тадашња скупштинска већина коју су чинили одборници ДПС, СД, Црногорске и независни одборник Стеван Џаковић.

Након избора Царевић се обратио одборницима, грађанима Будве поручио да ће у наредном периоду, бити посвећени равномерном развоју општине, санирању негативних последица које је изазвао коронавирус као и опоравку туризма.

- Нова власт ће наставити домаћински да ради како би решили нагомилане проблеме и тешку финансијску кризу у коју је град увела ДПС власт. За мене то представља велику одговорност да у наредне четири године радим у најбољем интересу свих грађана и сваког дана ћу се трудити да оправдам огромно поверење које ми је избором указано, казао је Царевић. Он се   захвалио свим грађанима који су учествовали на локалним и парламентарним изборима и што су показали истрајност и одговорност “да у веома изазовном тренутку за Будву а и за Црну Гору оловком освојимо демократију”.

- Рекордна излазност на овим изборима показала је да ово нису били још једни обични избори, поручио је Царевић након именовања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)