ПРИТВОР ОД 30 ДАНА ДАНИЛОВИЋУ: Осумњичен да је запалио кућу Ранка Радуловића

М.Д.

23. 09. 2020. у 10:57

ДАНКУ Даниловићу (36) осумњиченом за изазивање опште опасности одлуком судије за истраге Основног суда у Пљевљима одређен је притвор од 30 дана.

ПРИТВОР ОД 30 ДАНА ДАНИЛОВИЋУ: Осумњичен да је запалио кућу Ранка Радуловића

Фото: Полиција ЦГ

У одлуци, се наводи да се сумња да је Даниловић 26. октобра прошле године око 11 сати у пљеваљском селу Сречање, МЗ Буковица, пожаром изазвао опасност за имовину која је у власништву Никшићанина Ранка Радуловића чија вредност прелази износ од 20.000 еура.

Наводи, се да се сумња да је Даниловић дошао до породичне куће оштећеног Радуловића и употребом физичке силе, уз помоћ шрафцигера обио прозор на приземном делу куће.

-Затим исти отворио и у унутрашњост куће просуо 10 литара бензина које је понио са собом а након тога је запалио папир и убацио кроз прозор у унутрашњост куће и том приликом изазвао пожар у кући, којом приликом је у потпуности изгорело поткровље објекта димензија 8 пута 8 метара, кров и кровна конструкција, а у приземљ у причињена материјална штета након чега се удаљио са лица места, чиме би извршио кривично дело изазивање опште опасности-наводи се у решењу о притвору.

Даниловићу је притвор одређен због опасности од бјекства, а он је пред тужиоцем признао извршење дела за које се терети.

Пред тужиоцем је навео и да је због дуга у износу од 1.200 еура који је имао на име куповине кокаина и који није могао да плати запалио кућу оштећеног Радуловића.

Службеници Сектора за борбу против организованог криминала и корупције су, у сарадњи са службеницима Центра безбедности Пљевља 8. септембра ухапсили су Даниловића.

Из полиције су тада саопштили да је Даниловић, како се сумња, и у априлу прошле године покушао да подметне пожар на кући Радуловића.

Криминалистичком обрадом полиција је дошла до сумње да је Даниловић ова дела извршио за одређени новчани износ, а инспектори су утврдили идентитет особе која је наручила извршење тих дела.

Никшићанин Ранко Радуловић се налази у притвору због сумње да је формирао криминалну групу. Ранко Радуловић још 2002. године изградио поменути објекат, у пљеваљској Буковици, који је служио као ловачки дом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)