ДАЧИЋ ОДГОВОРИО ЂУКАНОВИЋУ: "Изгубио си од свог народа, а не од Србије!"

Танјуг

19. 09. 2020. у 00:56

ПРЕДСЕДНИК Црне Горе Мило Ђукановић наставља да плаши грађане Црне Горе лажима о Србији и наводној великосрпској државној политици, и да оптужује Србију да се мешала у унутрашње ствари Црне Горе, изјавио је вечерас шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

ДАЧИЋ ОДГОВОРИО ЂУКАНОВИЋУ: Изгубио си од свог народа, а не од Србије!

Фото Танјуг

- Ко то прети Црној Гори из Србије, ко оспорава државу Црну Гору и њену спољнополитичку оријентацију? Једино што Србију интересује јесу права српског народа и СПЦ у Црној Гори'''', рекао је Дачић.

Српски министар додаје да је Мило Ђукановић на недавним парламентарним изборима "изгубио од свог народа, а не од Србије".

- Па није (председник Србије Александар) Вучић позивао за кога да се гласа у Црној Гори, већ (Еди) Рама и (Рамуш) Харадинај. Па, како то не смета Милу Ђукановићу, који каже да му смета да неко сматра Црну Гору ''природним делом српског света''? Зар је Црна Гора ''природни део албанског света'' кад му не смета мешање Раме и Хардинаја? - истакао је Дачић.

Није Србија, како је додао, водила антицрногроску политику, већ је Црна Гора водила антисрпску политику, умешавши се у унутрашње ствари Србије, признајући такозвано Косово.

- Србија има интерес да развија најбоље могуће односе са Црном Гором, и време је да се престане с плашењем народа Црне Горе ради стварања алибија за останак на власти - нагласио је Ивица Дачић.

Црнгорски председник изјавио је раније вечерас да у околностима у којима је, како тврди, кренуо процес фрормализације косовске независности, прича о томе да је Црна Гора "природни део српског света", природни део "велике Србије" за њега је, каже, "нека врста хране којом треба нахранити гладна националистицка уста која све теже подносе губитке".

У интервјуу за "Фејс" телевизију у Федерацији БиХ, он је између осталог, говорећи о односу Црне Горе и Србије, рекао да је Црна Гора наводно на стубу срама у српским медијима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Vlasta

19.09.2020. 11:05

Molim da se urede na recipročnoj osnovi odnosi između CG i Srbije, jer je to u obostranom interesu. 1) Porez na imovinu i na nekretnine manjih vrednosti izjednačiti . 2) Ukinuti na iste turističke takse jer mi iz Sbije plaćamo pored višestrukog poreza na male stanove i plus turističke takse i ako ne boravimo cele godine plaćamo sve komunalije. 4) Pisali smo MIP Srbije da uvede reciprocitet ali administracija Dačića ne ume ili neće to da sprovede.5) Posle zemljjotresa u Baru plaćali smo 11 godina samodoprinosa za izgradnju Bara( Vojvodina), a Bar nam tako uzvraća. Urediti odnose- Reciprocitet.Pozdrav Abazoviću-ocena 10(profesor).