БИГ ЏО ЈЕ ОТАЦ НАЈПОЗНАТИЈЕГ АЛБАНЦА У ЦРНОЈ ГОРИ: Абазовић објавио татин видео из кафане (ВИДЕО)

Новости онлајн

12. 09. 2020. у 15:11

БИГ ЏО ЈЕ ОТАЦ НАЈПОЗНАТИЈЕГ АЛБАНЦА У ЦРНОЈ ГОРИ: Абазовић објавио татин видео из кафане (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

ПРИВАТАН живот Дритана Абазовића, лидера грађанске коалиције „Црно на бијело“, готово да је права мистерија за црногорску и регионалну јавност.

Познато је да има тројицу браће и сестру, а недавно је на друштвеним мрежама објавио стари видео-снимак свог оца како се весели у кафани, откривши да га зове „Биг Џо“.

- Улцињски боеми и мој отац Биг Џо - написао је Дритан и додао:

 - Лепа успомена на нека златна времена.

Дритан Абазовић (35) је у жижу јавности доспео после проглашења резултата избора у Црној Гори пошто је његова странка виђена као „језичак на ваги“ за формирање нове владе.

Рођен је у Улцињу у децембру 1985. године, а у политичким водама овај млади Албанац више је од деценије.

Био је један од оснивача политичке партије Позитивна Црна Гора 2012. године, која је тада освојила седам мандата, а Абазовић је постао најмлађи члан тог сазива Скупштине Црне Горе. Након подела у партији, 2014. године Абазовић напушта Позитивну Црну Гору и функционише као независни посланик до 2015, када се прикључује новооснованој УРА.

Боравећи у посланичким клупама многима је запао за око када га је тадашњи премијер Мило Ђукановић, приликом препирке о „милионским кредитима које су узимале Ђукановићеве фирме“, назвао „битангом“.

Абазовић је увек пропагирао идеју мултикултуралности које се није одрекао ни у кампањи. Управо је тада и образложио зашто су га својевремено називали „албанским четником“.

Сестра и брат Дритана Абазовића су специјалисти медицине и живе у Београду, где граде завидне професионалне каријере.

Абазовић има још двојицу браће који живе у Сарајеву.

Дипломирао на Факултету политичких наука Универзитета у Сарајеву, где је четворогодишње студије завршио за рекордне две и по године.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)