НЕПРАВДА ЋЕ БИТИ ИСПРАВЉЕНА: Кривокапић најавио нови Закон о слободи вероисповести - Верујем да ће наши партнери одржати реч!

Новости онлајн

08. 09. 2020. у 14:13

НЕПРАВДА ЋЕ БИТИ ИСПРАВЉЕНА: Кривокапић најавио нови Закон о слободи вероисповести - Верујем да ће наши партнери одржати реч!

Фото: В. Н.

НОСИЛАЦ листе За будућност Црне Горе Здравко Кривокапић одбацио је наводе о великом утицају Србије на будућу Владу и најавио нови закон о слободи вероисповести

Кривокапић је рекао да су пред новом владом велики изазови јер треба обезбедити опстанак народа и државе после пропале туристичке сезоне, тако да разматрање повлачења признања Косова за сада није приоритет.

- Оптужбе о мешању Србије у унутрашња питања Црне Горе су обичне будалаштине које шири одлазећи режим и тешко можете наћи један пример који поткрепљује те тврдње - рекао је Кривокапић, преносе "Вијести".

Он је најавио да ће нови закон о слободи вероисповести бити донет активним дијалогом и уз учешће верских заједница, а поред тога један од приоритета биће закон о пореклу имовине који је обећан грађанима.

Кривокапић је додао да Руска ФеВдерација представља братску земљу и историјског пријатеља Црне Горе и да је нова влада "у обавези да поправи односе две државе".

Он је уверен и да су "ствари у вези са формирањем нове владе јасне".

- Верујем да ће наши партнери из Демократа и УРА одржати реч. Стога, неочекиване обрте бих у старту искључио. Пред Црном Гором је веома тежак период, јер се деценијама промашене економске и развојне политике ДПС-а додао глобални потрес, пандемија вируса Ковид-19 - казао је Кривокапић.

Упитан да ли ће у експертској влади бити места и за експерте из ДПС, одговорио је:

- То што се неко активно бавио политиком не треба да буде критеријум који би некога искључио из будуће владе, посебно ако се ради о личности завидних професионалних референци. Што се тиче кадрова које је именовао ДПС, нико од људи који су свој посао обављали савесно и у складу са законом, не треба да брине за своје позиције јер нова влада неће спроводити политички реваншизам - додао је Кривокапић.

Он је поновио да је будућа влада отворена за све мањинске народе.

Истакао је и да грађани Црне Горе, имају велика очекивања од будуће владе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Petar

08.09.2020. 15:22

Najbitnije je da bar 30% rukovodećih mesta na svim nivoima budu Srbi da bi bili posteno nacionalno zastupljeni i povlacenje priznanja Kosova kao države. I neke članice NATO-a ne priznaju Kosovo pa nema pravnih smetnji da to ne uradi i C.G. sa ovima ne treba odugovlačiti i tražiti izgovore.

drago 1

08.09.2020. 15:23

vi u srbiju nemate pojma sto je to srpstvo. treba da gledate cg posrbice. talibani su za njih, sitnica, oni su spremni da vam donesu cg svetnje, drzavu ljude ama sve sto nosi cg preznak da utamane. to nema nidje.zamislite takve hriscane, sa toliko mrznje u srcu.neznam kakav ce biti zivot u cg sa njima.

baunti

09.09.2020. 06:32

@drago 1 - Na popisima stanovnistva Crne Gore iz 1901, 1911, 1921, i 1931 stoji cifra od 99% Srba. Naprasno, na popisu iz 1951. stoji 99% Crnogorci. I ti mi onda reci ozbiljno da to nije neki socijalni inzinjering komunisticke vlasti? Ej, da te pitam jos nesto, sto ne moras odgovoriti meni, ali odgovori sebi - kako ti je prezime? ;) Pozdrav zalutali brate. Zovi se ti kako hoces, ali ne siri mrznju. I Norvezani, Danci i Svedjani su 99% isti narod, i svi se medjusobno svojataju, i zbijaju sale jedni s drugima - ali se ne mrze nego saradjuju bratski, i podrzavaju jedni druge.

Rade

08.09.2020. 15:23

Krivokapiću, pokvarili ste skoro pa završeno "poturčavanje" konvertitima socijalisto-fašistima iz DPS. To vam neće lako zaboraviti, sve dok im ne ponudite malo para ili položaja. Oj svijetla Crna Goro, koliko si ti samo konvertita u svojoj istoriji iznjedrila, niko se s tobom u tome ne može mjeriti na vascijali svijet.

MGM

08.09.2020. 16:13

S obzirom na to da vise od pola clanova aktuelnog zakona o slobodi vjeroispovjesti ne odgovara spc u Crnoj Gori jer se, osim spornih o vracanju imovine drzavi, vecina njih odnosi na postovanje drugih vjera i naroda kao i zabrane sirenja mrznje i vjerske i nacionalne netrpeljivosti, da li cete sve ove clanove promjeniti? Da li ce taj zakon tada biti u skladu sa medjunarodnim pravom i venecijanskom komisijom?