ЊИХОВЕ УДБАШКЕ МЕТОДЕ СУ ТРАГИКОМИЧНЕ: Марко Милачић о ДПС-овим демонстрацијама

Новости онлине

04. 09. 2020. у 14:11

ЊИХОВЕ УДБАШКЕ МЕТОДЕ СУ ТРАГИКОМИЧНЕ: Марко Милачић о ДПС-овим демонстрацијама

Фото: Каоалиција За будућност Црне Горе

КАО власт у конституисању, чији је задатак да свим грађанима омогући мир и живот достојан човека, па и онима који су се определили да рушењем државе и изазивањем нереда бране бивши режим, позивамо грађане Црне Горе да мирно и достојанствено испратимо последње трзаје криминалне хоботнице, који се ових дана одигравају у виду тзв. патриотских скупова.

Један од лидера коалиције „За будућност Црне Горе“ и председник Праве Црне Горе Марко Милачић тако се у саопштењу осврнуо на најновија дешавања у Црној Гори.

Он је позвао тренутне руководиоце свих државних органа да омогуће нормалан рад истих, у првом реду полиције и инспекцијских служби, будићи да се наведеним скуповима крше прописи, како о јавном реду и миру, тако и из области здравствене заштите.

- Иако "бројност" тих манифестација додатно открива на каквим је трулим темељима бивши режим функционисао, није на одмет показати повећан степен опрезности, будући да су нас дешавања у Пљевљима уверила да делиријум пораза доводи кључне играче клептократије у неурачунљиво стање, у којем су спремни, кад би умели, да изазову и крвопролиће да би макар дан више задржали Црну Гору у канџама. На срећу, гарнитура кербера мафијашког система одрасла је на удбашким методама актуелним пре пола века, па су исте данас трагикомично неефикасне - оцењује Милачић.

Како је навео, формирање нове владе иде својим током и никакви покушаји остатака режима да изазову инциденте неће оставити никакав траг, осим оног у кривичним досијеима починилаца.

- Подметања, провокације и покушаји изазивања националних тензија, само нас чине јачим и још више интегрисаним у заједничком циљу, а идеолошке разлике међу нама, у условима слободе и братског разговора, представљају право богатство различитости, где ће свако имати прилику да своје ставове брани у духу међусобног разумевања и поштовања. Наш први заједнички циљ је досегнут - закључио је Милачић.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)