ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОДГОРИЦЕ НА СКУПУ НА ЦЕТИЊУ: Без маске и дистанце - крши мере које је сам прописао!

Новости онлајн

03. 09. 2020. у 20:06

ГРАДОНАЧЕЛНИК Подгорице Иван Вуковић не поштује мере Националног координационог тела за борбу против заразних болести (НКТ) - не носи маску и не држи физичку дистанцу.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОДГОРИЦЕ НА СКУПУ НА ЦЕТИЊУ: Без маске и дистанце - крши мере које је сам прописао!

Фото: Фацебоок

То се види на фотографији направљеној вечерас током "Патриотског скупа" код Цетињског манастира.

Вуковић није одговорио на питање какву поруку, као члан НКТ, шаље грађанима како Подгорице, тако и Црне Горе, с обзиром на то да, према фотографији, не поштује мере, препоруке и наредбе тог тела, а због чијег непоштовања су грађани месецима били санкционисани.

Јавна окупљања су мерама НКТ ограничена на 100 особа на отвореном јавном простору, уз обавезу поштовања физичке дистанце од најмање два метра између лица, ношење заштитних маски и дезинфекцију руку одговарајућим дезинфекционим средством.

Те мере су се масовно кршиле протеклих недеља на прославама изборног резултата опозиције, на такозваним ауто-литијама и такозваним анти-литијама.

Полиција је 23. августа блокирала улаз у Подгорицу, казавши да су организовани доласци грађана спречени у циљу спречавања ширења корона вируса у складу са мерама и наредбама Министарства здравља.

Институт за јавно здравље раније данас је саопштио да је међу преко 700 узорака 146 било позитивно на нови коронавирус. Из ИЈЗ су више пута упозоравали на то да је одговорност грађана у поштовању мјера кључна у борби против корона вируса, али и да је сваки скуп мимо прописаних мера потенцијална опасност за јавно здравље.

(Вијести)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)