ШЕКУЛАРЦИ НАЈАВИЛИ БЛОКАДУ ШУМА: На северу Црне Горе секу дрва без милости, грађани огорчени

В. Н.

03. 09. 2020. у 12:30

ГРАЂАНИ сеоских подручја у општинама Беране и Андријевица блокираће неконтролисану сечу, све док се не формира нова Влада Црне Горе.

ШЕКУЛАРЦИ НАЈАВИЛИ БЛОКАДУ ШУМА: На северу Црне Горе секу дрва без милости, грађани огорчени

Фото Приватна архива

 Шуме на северу државе су ових дана под најездом дрвосеча које су ангажовали концесионари.

- Захтевамо од још актуелне Владе да хитно заустави неконтролисану сечу шума, које просто нестају пред нашим очима, што је било нарочито изражено у време пред изборе, а настављено је ових дана када је очигледно да су мецене неких повлашћених концесионара сада већ бивши функционери. Уколико се то не деси одмах народ ће то зауставити - каже председник МЗ Калудра у општини Беране Милић Ралевић, који је у име својих мештана затражио хитну интервенцију тужилаштва и као потпредседник Новог удружења дрвопрерађивача.

Ралевић каже да постоје сумње да се у Калударским шумама нелегално сече, користи фалсификовани шумарски чекић, а изазивањем шумских пожара покушавају сакрити трагови непочинстава у шумама. Он је поводом ових тврдњи дао исказ у полицији, од које је такође затражио да се укључи у спречавање одношења шумског блага, најављујући спремност становника Шекулара да одбране природно богатство овог краја беранске општине.

КРАЂА У КУТИМА


- Ми смо неколико дана заустављали неконстролисано извлачење шуме на подручју Кути, које је нагло појачано у предизборном периоду. На сву срећу, власт у Андријевици је промењена и тако више неће моћи. Концесионари то знају и хитају да однесу што више блага из ових крајева - каже Јасмина Ђукић, у име мештана Кути, изнад Андријевице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ НА СВЕЧАНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА КОБРИ: Образ нема цену, Србија није на продају, отаџбину волимо више од свега (ФОТО/ВИДЕО)

ВУЧИЋ НА СВЕЧАНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА "КОБРИ": Образ нема цену, Србија није на продају, отаџбину волимо више од свега (ФОТО/ВИДЕО)

ПРЕДСЕДНИК Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић присуствује војној свечаности поводом Дана Одреда војне полиције специјалне намене „Кобре“.

14. 04. 2024. у 10:35 >> 10:36

ЗАШТО СУ БРУТАЛНО УБИЈЕНИ? Игора одгајали пси на улици - заборавио матерњи, кад су им га одузели ДОШЛИ ИСПРЕД СИРОТИШТА и данима чекали

ЗАШТО СУ БРУТАЛНО УБИЈЕНИ? Игора одгајали пси на улици - заборавио матерњи, кад су им га "одузели" ДОШЛИ ИСПРЕД СИРОТИШТА и данима чекали

ТУЖНА прича дечака који је прошао пакао на земљи због својих родитеља и деде алкохоличара. Морао је да проси и живи на хладној улици, а данас је жив захваљујући Џеси, Гоги, Маши и Севи.

16. 04. 2024. у 14:14

Коментари (0)

ЕЈ, ЉУДИ, АЛИ БУГАРСКА... Овом причом је Никола Јокић шокирао Амере