БРАНИЋЕМО ЏАМИЈЕ, ЈЕДНАКО КАО НАШЕ ЦРКВЕ: Кривокапић у Пљевљама поручио - Не дамо светиње!

М.Д.

02. 09. 2020. у 19:17

ЛИДЕР Коалиције "За будућност Црне Горе", Здравко Кривокапић, казао је након данашње посете Пљевљима да треба послати јасну поруку да Управа полиције директор полиције да сви начелници Центара безбедности морају да раде свој посао.

БРАНИЋЕМО ЏАМИЈЕ, ЈЕДНАКО КАО НАШЕ ЦРКВЕ: Кривокапић у Пљевљама поручио -  Не дамо светиње!

Фото: М.Дробњак

-Не могу они да се дистанцирају од тога да не знају шта се дешава у овм ситуацијама. Све поруке мржње не може нико да искаже осим онај који је мрзовољац и једини му је орјентир у животу да покрене нешто што никоме не треба-казао је Кривокапић.

Он је поручио из Пљеваља да ће очувати слободу под цену својих живота.

Кривокапић је казао да ово што се дешава у Црној Гори након избора није случајно и да то не ради опзиција којој не одговара ни један инцидент.

-То је евидентно да покушавају да промене вољу грађана. Ево ја им сада поручујем из Пљеваља одакле сам кренуо у ослобођење Црне Горе очуваћемо ту слободу под цену својих живота. Нека схвате како год хоће бранићу без пиштоља и без метка оно што смо освојили на изборима. Онај који је данас покушао да прикрије контролне листиће да би се контролни листићи разликовали од броја који је у кутији говори о једној чињеници да тај ради по нечијем налогу. Мене не интересује ко је то направио него онај који је то наредио.

То је још један покушај да се за кратко време промени изборна воља грађана. Ми имамо паролу која је јасна Не дамо светиње. Ми нисмо рекли у том тренутку не дамо православне светиње него све светиње су нама светиње и то морају да знају наша браћа исламске вероисповести да ћемо једнако бранити њихове џамије као наше цркве. То је оно што морамо данас сви да имамо.

МIслио сам да послије јучерашњег гостовања Дритана Абазовића да је све смирено. Ми имамо као опозиција јасан став и Абазовић који је један редак политичар и Алекса Бечић који је својом младошћу и досадашњим начином показао да може да буде лидер и ево моја маленкост. Исти став. Нећемо дати светиње било чије јер је то наша обавеза коју смо јасно исказали- рекао је Кривокапић.

Он је казао да њега не интересују извршиоци ових нечасних дјела већ ко је то урадио.

- Одлазећи режим то ради са методама које су добро познате свим грађанима Црне Горе. Они желе још једном да страх и мржња превлада. Јасно је што се то ради. Ако само погледате дешавања у Пљевљима, Рожају, Бијелом Пољу да ли може неко нормалан да каже да је то случајно. Јесте појединачно али није случајно. Зашто полиција не нађе преступнике. Обавеза полиције по уставу и Закону да обезбеди мир у Целој Црној Гори.

Ако се то не ради данас када ће се радити. Зашто полиција која све зна а имају и камере, допушта да нико не буде процесуиран и препознат. Ја знам да у Центру Безбедности у Пљевљима и у другим местима Црне Горе постоје људи који су обучени за то и ваљда не мислите да ја треба да им кажем шта треба да раде. Они неће да одраде свој посао јер ако би га радили часно и поштено показало би се ко стоји иза тога- рекао је Кривокапић након данашње посете Пљевљима.

Он је казао да њега интересује ко је наредио ово што се дешава у Пљевљима.

Кривокапић је нагласио да су дешавања у Пљевљима повезују, због несретних догађања деведесетих година.

-Тај режимски потенцијал користи исте људе и тада и сада. Зашто баш Пљевља. Зато што они желе да створе слику а поготово у међународној јавности. Како пишу новине у Хрватској и Сарајеву које штите режим Мила Ђукановића, бууквално пишу само што није рат избио у Црној Гори што није тачно. Ми желимо мир спокојство. Ми свим грађанима једнако желимо добро без обзира које су вере, националсности, каква мишљења и слободу - рекао је Кривокапић.

Поручио је међународној заједници да су режимски орентисани прозападно.

Фото: М.Дробњак

-Најважнији тренутак у ЦГ је можда данашњи дан јер је то преломни јер слуша међународна јавност. Ми им поручујемо да смо прорежимски орјентисани ка Западу. Наравно покренућемо све пријатељске везе. Ми не треба да се завађамо са било ким, али су нам најближе комшије које имамо у окружењу и ми шаљемо поруку мира. Ми нисмо ти који желимо да правимо заваду међу браћом. Овде комшински, рођачки и пријатељски односи су били пример како треба да се понашамо. Ови односи могу бити и бољи него у Титово време али режиму то не одговара-закључио је Кривокапић.

Он је послао поруку Бошњачкој странци да су спремни на све облике сарадње.

-Мислим да им је боље ићи са онима који мисле добро читавој Црној Гори него са лоповима. Лопови могу да остану само лопови. Онај ко је са лоповом треба да се преиспита шта и како је-закључио је Кривокапић.

Он је са свештенством испред Хусеин Пашине џамије раширио транспарент "Не дамо светиње", шаљући тако поруку да ће нова власт подједнако штитити све светиње у Црној Гори.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)