ЦРНА ГОРА СЕ ВРАТИЛА СЕБИ! Милачић: Предстоје нам месеци и године рада на демонтажи клептократског система

Новости онлајн

01. 09. 2020. у 19:44

ЦРНА ГОРА СЕ ВРАТИЛА СЕБИ! Милачић: Предстоје нам месеци и године рада на демонтажи клептократског система

Фото: Каоалиција За будућност Црне Горе

- НЕКА нам је срећна победа, нека нам је срећна и вечна радост коју осећамо ових дана, јер смо се вратили себи - казао је један од представника коалиције "За будућност Црне Горе" и лидер Праве Црне Горе, Марко Милачић.

Он је истакао да је ова коалиције вратила Црну Гору њеном народу, отргла Црну Гору од пута самоуништења и вратила је свима који у њој живе.

- Показали смо да јединство у истини и слога у правди руше све мафијашке сплетке и притиске. Поверена нам је одлука о нашој судбини. Пред нама су дани када морамо показати да смо достојни поверене одговорности. Пред нама су изазови да сачувамо победу, да се одбранимо од предстојећих напада, да избегнемо све сплетке које ће поражени режим, као рањена звер, наредних дана предузети. Пред нама су дани када морамо много мање да причамо, да неко нашу причу не би извртао и завађао нас, а много више да радимо, јер је управо то – рад, слога, прегнуће и истрајност – оно што нас је довело до побједе и на шта наши противници немају одговор - саопштио је Милачић. 

Он је поручио да је Црној Гори најхитније потребна Влада која ће радити у њеном интересу и за добробит грађана, додајући да је изборна победа само један корак ка том циљу и да наредни дани треба да покажу "ко смо, какви смо и хоћемо ли бити достојни побједе".

- Након формирања Владе, које је захваљујући разуму и слози - на добром путу, предстоје нам месеци и године рада на демонтажи клептократског система, изградњи институција, обнови економије и државног достојанства. Због тога је изузетно важно да се предстојећих дана, почевши од данас, понашамо са озбиљношћу зрелих људи и да славље са улица премјестимо у своја срца и умове и учинимо, свако за себе и у складу са својим могућностима, све што је у нашој моћи да се побједа сачува, нова Влада формира и Црна Гора спаси. Знамо како је дочекати сунце након вишедеценијског мрака, али то нас не смије успавати нити учинити безбрижнима. Претходних дана смо могли виђети да остаци режима имају план да користе ситуацију и изазивају инциденте, за које би оптужили нас, а све у жељи да нас посвађају и онемогуће да се Влада формира, чиме би добили простор да уз додатне махинације, врате Црну Гору под своје мафијашке канџе - наводи се у саопштењу Милачића. 

- Не смијемо им то дозволити - поручио је он и казао да ће се славити "када се наша ђеца врате да живе, раде и стварају у Црној Гори".

Он је казао да ће се славити "када обновимо порушене стубове Црне Горе и када изградимо друштво у коме ће и морал и духовност, и економија и државно достојанство бити на нивоу који ће нас учинити поноснима на зрелост и мудрост коју смо показали у овим тренуцима".

Он је на крају позвао све грађане да се присете "у каквој смо атмосфери изнели сва дешавања од почетка ове преломне године, до дана данашњег".

- Какво смо достојанство показали на литијама и молебанима, какву смо смерност и смирење осетили док смо, отворених руку и срца, сретали оне који су хтели да испровоцирају инциденте. У овим тренуцима много више него пре да покажемо зрелост и одговорност, јер је сада одговорност на нама. Да будемо силни у беседи, а не у свађи у коју би нас увукли. Да будемо радикални у истини, а не у ликовању. Да будемо строги у правди, а не у освети. На нама је да покажемо да смо достојни да понесемо бреме које нам је поверено и да мудро и храбро изградимо нашу кућу - закључено је у саопштењу.   

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)