ГРАД БЛИЖИ ПЕТ КИЛОМЕТАРА: Општина Беране унапређује руралну инфраструктуру - у току асфалтирање пута у МЗ Загорје

М. С.

29. 08. 2020. у 12:53

ГРАД БЛИЖИ ПЕТ КИЛОМЕТАРА: Општина Беране унапређује руралну инфраструктуру -  у току асфалтирање пута у МЗ Загорје

Новости

У ОКВИРУ ИФАД пројекта, уз учешће Општине Беране, почели су радови на асфалтирању путних праваца на руралном подручју општине Беране.

- У току су радови на асфалтирању пута у селу Загорје, у дужини од 1.900 метара који повезује ово село и приградско насеље Доње Луге.

Завршетком радова мештанима ће бити скраћен пут према граду за пет километара, казао је координатор пројекта у име Општине Беране, Милутин Мићовић.

Он наглашаца да ће ове године у оквиру наведеног пројекта бити асфалтирано седам путних праваца у шест села општине Беране укупне дужине 5.040 метара и изграђен један водовод у селу Петњик. Укупна вредност радова је 323.916,89 евра од којих је учешће Општине Беране 25,51 одсто, односно 82.261,18 евра а остатак се финансира из ИФАД пројекта.

Новости

- Ове године је Општини Беране одобрено седам путних и једна водоводна апликација. Осим пута у МЗ Загорје, где су радови у току, биће урађен кружни пут у дужини од 640 метара у МЗ Дапсиће, путни правац Школа – Кићан 400 метара у МЗ Петњик, путни правац Брдо Трифуновића – Михајловићи 500 метара и путни правац Заграђе – Лабовићи 560 метара у селу Заграђе МЗ Полица, путни правац Јојовићи 500 метара и путни правац Качмор – Црква 540 метара у МЗ Штитари, каже Мићовић.

У име мештана Загорја, Општини Беране се захвалио предсједник месне заједнице Радован Лутовац.

Новости

- Дугујемо велику захвалност локалној управи на челу са председником општине Драгославом Шћекићем јер ово је још један у низу инфраструктурних пројеката који се реализује у МЗ Загорје. У последњих 50 година није толико урађено на том пољу колико је за протекле четири године. Раније смо добили нови пут за планину, нови водовод, затим путни правац који спаја седам села, казао је Лутовац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)