БАЦИО ЧЛАНСКУ КАРТУ ДПС, ОТИШАО НА ЛИТИЈУ: Међу верницима у Беранама и старина Војо Рмуш (91) (ФОТО)

М. СЕКУЛОВИЋ

24. 08. 2020. у 07:39

БАЦИО ЧЛАНСКУ КАРТУ ДПС, ОТИШАО НА ЛИТИЈУ: Међу верницима у Беранама и старина Војо Рмуш (91) (ФОТО)

Фото: Приватна архива

У МОРУ људи који су у недељу вече "газили" у мирном, крсном ходу, а процењује се да их је било више од 10.000, нашао се и Војо Рмуш (91) из "ломног Шекулара", двадесетак километара из Берана!

Старина која је загазила у десету деценију живота одлучила је да окрене "нови лист" у животу. Вратио је чланску карту ДПС, партији Мила Шукановића којој је припадао неколико деценија и кренуо у одбрану светиња!

- Гледао сам шта се дешава и казао - овако неће ићи. Одлучио сам се и бацио сам чланску карту Демократске партије социјалиста и дошао да подржим цркву и омладину! Не могу ја без уз свој народ. Ово је превршило свако меру. Ми имако једну, једину цркву, нашу Српску православну и ни једну више - казао је за "Новости" деда Војо, нови јунак литија у Беранама и целој Црној Гори.

Његов ће поступак нема сумње, усијати друштвене мреже, али и дати нови подстрек бранитељима светиња, части и поштења, борцима за праву Црну Гору.

Фото: Приватна архива

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Boro

24.08.2020. 17:06

E moja starino. Ti kažeš da imamo jednu crkvu tačno ali ne Crnogorsku. Bog će vas kazniti što bačate vodu na vaša ognjišta, što Crnogorsku kapu menjate za šubaru i šajkaču. Kako radili u korist Crne Gore tako vam bog vratio i tebi i ostalima.

Onaj Koji Će Da Te Pouči

28.08.2020. 08:34

@Boro - Da li je tebi poznato kakva je crnogorska kapa? Šta obeležavaju zlatne toke i na kojoj čoji su postavljene. Pa ti nisi video u životu niti šajkaču, niti znaš šta ona znači niti šubaru. Ni jedna ni druga ne pripadaju originalnoj srpskoj narodnoj nošnji već su nastajala u epohi Austrougarske vladavine i u periodu komita. Srpska i crnogorske kape su iste. Ako ti nešto od toga nije jasno poseti Njegoševu biljardu a u Beogradu Etnografski muzej. I na kraju kapa, korporan i čakšire srpske i crnogorske narodne nošnje su poređane po bojama horizontalno na zastavama Srbije i Crne Gore.