ПАПРЕНО: Лежаљке и сунцобрани на Светом Стефану скупљи од смештаја - како пропада сезона у Црној Гори

Б. Дабић

20. 08. 2020. у 10:45 >> 10:45

ПАПРЕНО: Лежаљке и сунцобрани на Светом Стефану скупљи од смештаја - како пропада сезона у Црној Гори

Фото: Б. Дабић

ЛЕТО 2020.-то оборило је рекорде по пустоши на црногорским плажама и у смештајним капацитетима.

Више туриста на Црногорском приморју је било у години након катастрофалног земљотреса, у време санкција, у доба бомбардовања. Све претходне невоље и недаће, оставиле су мање негативних последица на црногорски туризам од короне.

У најелитнијим местима Црне Горе нема туриста. На Светом Стефану, само врело августовско сунце и висока температура указују да је лето, али туриста нема.     

Драгица Лаловић око 30 година се бави туризмом, власница је приватних апартмана изнад  Светог Стефана. Капацитети нису велики, али овогодишња ситуација је, каже саговорница Новости, незамапћена. До сада Драгица је угостила бројем четворо туриста.

-  Никада нисмо доживели овако нешто. Сећам се криза, сећам се земљотреса 79-те и тада је било сезоне, лоша била јесте, али овакву нико не памти. Било је те године и негативне пропаганде - да су змије  појавиле на плажама после земљотреса, али људи су долазили.  Долазли и летовали и у време санкција. Па кад је било бомбардовање, и тада би туриста. Ова година, сачувај Боже- не поновила се. Ми на Светом Стефану живимо од сезоне.  До сада сам имала четворо туриста, остали укупно четри ноћи. Буквално од овогодишње сезоне не можемо порез платити. Данас сам чекала пензију да бих могла купити  намирнице - каже Драгица Лаловић додајући да су за њене апартмане  све досадашње резевације отказане.

Фото: Б. Дабић

На питање, има ли интересовања за септембар с обзиром да су границе отворене,  успостављене су авио линије са земљама окружења, са Русијом, Драгица Лаловић нема много оптимизма 

- Дај Боже кад би било, да платимо рачуне. Смањили смо цене, али још резервација нема. Цене апартмана које смо лани издавали за 70 евра, спустили смо на 49, али још нема интересовања. Никога нема, можда по неки гост у хотелу на Светом Стефану. За ово доба све би требало да врви од туриста, али корона није дозволила да се отворе врата  апартмана на Светом Стефану - каже саговорница Новости.

Фото: Б. Дабић

Како је код Драгице Лаловић тако је практично у целом  насељу  Светог Стефана. Празно и затворено. 

У шпицу летње туристичке сезоне, једа од најлепших црногорских плажа на Светом Стефану има више има лежаљки  него туриста.

Сет плажног мобилијара (две лежаљке и сунцобран ) са леве стране Светог Стефана кошта од 15 -25 евра у зависности од близине мора,  а са десне у првом реду 50 евра. За паркинг треба издвојити 2 евра по сату.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

Biki890

20.08.2020. 14:43

@Dare - Eto ti idi.. Ja bila 2016 na toj plazi, doduse sa lijevo strane. Desna strana cini mi se bila 70 evra, cista I uredna a lijeva puna smeca. Ostali par sati i pokupili se nazad. Idem na Hurgadu vec tri puta I super mi je.

Goxy bgd

20.08.2020. 11:27

Ležaljke treba da budu još skuplje, jer turista koji tamo dođe veruje da je deo džet seta. Ne treba im to ubeđenje uskratiti. Ne može svako da dostigne taj nivo da ga oderu na svakom koraku i usluže ko magarca a da čovek i dalje veruje da je iznad ostalih

Ralw

20.08.2020. 17:28

Zadnje 3 godine idem u Egipat, ne mrcvaris se, 3 ipo sata avionom, All inclusive, jedem i pijem koliko pozelim, izbora koliko hoces , imam pice i restoran na plazi, lezaljke, suncobrani, peskiri na plazi. Prosle godine smo potrosili ukupno 20 evra, na baksis ljudima u hotelu.