НИСУ МОГЛИ НИ ДА ПРИЂУ ЦРКВИ: Полиција блокирала прилаз Ивановим коритима, верници онемогућени да обележе Преображење

В. К.

19. 08. 2020. у 11:35

НИСУ МОГЛИ НИ ДА ПРИЂУ ЦРКВИ: Полиција блокирала  прилаз Ивановим коритима, верници онемогућени да обележе Преображење

Фото Црквена општина Цетиње

Незаконити и нецивилизовани однос Управе полиције по питању служења Свете литургије у цркви Преображења Господњег на Ивановим коритима је ове године, ваљда на крилима опште режимске репресије према Цркви и верницима, исказане месецима уназад, уздигнут на виши ниво.

Овога пута цетињски свештеници и верници нису могли ни да приђу Ивановим коритима, а камоли да уђу у Преображењску цркву да би у њој прославили храмовни празник како доликује.

Саобраћај је био заустављен километрима далеко од цркве, саопштили су из Црквене општине Цетиње.

- Последњих неколико година ће у летопис тога храма бити уписане као најтрагичније у његовој историји. Свештенству и верницима се, након векова неометаног богослужења, управо у наше време, забрањује да врше богослужење. Ако се ово ради са храмом који је у неспорној црквеној својини, можемо да замислимо шта би се и како чинило да се спроведе безаконо одузимање храмова и манастира које је планирано дискриминаторним Законом о слободи вероисповести.

У саопштењу истичу да „упорни и доследни антицрквени однос Управе полиције и многих других полуга актуелног режима у потпуности огољава стварне циљеве оних који ово чине Цркви.“

- Није њима циљ ни уређење односа међу Црквом и државом, нити обезбеђивање слободе вероисповести или уверења. Својим чињењем они желе да Цркву сведу на партијски и идеолошки сервис режима. То није успело ни јачима од њих, па неће ни њима. Црква се клања само и једино Господу нашем Исусу Христу, Богу нашем, у чијим је рукама истина и правда, поручили су из Црквене општине Цетиње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Goran Bele Vode Bgd

19.08.2020. 12:38

ПОМАЖЕ БОГ СРБИ СРЕЋАН ДАНАШЊИ ПРАЗНИК Господ се преобразио и са собом преобразио и целокупну природу. Све сија, сва творевина Божија, све сем ових ђавољих слугу који су само изображени у људском обличју, а који ни по чему људи нису. А ви браћо Срби, зашто се брукате и понижавање, зашто трчите тамо на море, док је овај и ови његови на власти. Немојте људи, имајте бар мало поноса.