ГРАЂАНИ СА ЗЕБЊОМ ДОЧЕКУЈУ ДАНЕ НАКОН ИЗБОРА 30. АВГУСТА: Мило гладнима не верује

В. КАДИЋ

19. 08. 2020. у 08:30

ПРЕДСЕДНИК Црне Горе Мило Ђукановић оптужио је већи део опозиције која чини све да представи како је црногорска економија пред колапсом, а да се они нуде као спасиоци који не знају да пливају.

ГРАЂАНИ СА ЗЕБЊОМ ДОЧЕКУЈУ ДАНЕ НАКОН ИЗБОРА 30. АВГУСТА: Мило гладнима не верује

Фото В. Кадић

- Гледам данас ове наводно младе и полетне који се покушавају представити као нова политичка и проевропска снага, а у суштини само питомци најмрачније идеологије средњег века. Они нашу најјачу економију у региону покушавају да представе као економију која је пред колапсом. Они не могу Црној Гори да понуде ни део онога што јој је потребно - казао је Ђукановић.

За разлику од председника државе, грађани Црне Горе са зебњом дочекују дане након избора 30. августа, када је, по правилу, септембар најдужи месец у години. Премијер Душко Марковић поручио је да ће Влада гарантовати редовност исплата плата, пензија и социјалних давања.

БДП ПАДА, А ДУГ РАСТЕ

ПОСЛЕДИЦЕ пада црногорске економије грађани ће осетити кроз мању личну потрошњу, мање приходе и кроз већу незапосленост, оцењују економски аналитичари. Последице вируса корона су очигледне на црногорску економију. Влада очекује пад БДП од 6,8 одсто, раст јавног дуга до износа од 3,79 милијарди евра или 82,5 одсто БДП!

Фото Тањуг

Међутим, опоненти власти, не верују у оптимизам највиших званичника Црне Горе. Један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић каже да Влада Црне Горе "тајно преговара са Међународним монетарним фондом програм радикалне штедње".

- Приоритет ММФ је да се врате дугови повериоцима. А то је скоро једна милијарда евра у овој години - оцењује Медојевић. - Влада ће терет кризе и враћања дугова пребацити на народ. И то на оне најсиромашније! Паре од кредита су узели тајкуни, а дугове ће враћати народ. Дугове ћемо вратити од пара које су ДПС тајкуни покрали и изнели из земље. Ми знамо где су њихови рачуни. Зато је сад највећи приоритет обезбедити довољно хране, и то из сопствене производње.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)