КОАЛиЦИЈА "ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ": Полиција у Колашину примењује двоструке аршине

М. С.

14. 08. 2020. у 18:39

ИЗБОРНИ штаб коалиције "За будућност Црне Горе" саопштио да је баштинити демократију, а правду спроводити селективно, пораз целокупног црногорског друштва.

КОАЛиЦИЈА ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ:  Полиција у Колашину примењује двоструке аршине

За будућност Црне Горе

- Без обзора што је право на слободу мисли, вероисповести и слободу изражавања загрантована Уставом Црне Горе одређени учесници ауто литија добили су од Управе полиције позиве за информативни разговор. 

Свакоме се јемчи право на слободу мисли, савести и вероисповести.

Свако има право на слободу изражавања говором, писаном речју, сликом или на други начин. Ово су права прописана Уставом Црне Горе. Управо из тог разлога се питамо зашто су одређени учесници аутолитије у Колашину добили од Управе полиције позив на информативни разговор. Да ли је слобода изражавања угрожена до те мере да бити слободан и изразити свој став по питању важних сегмената није препоручљиво? Зашто полиција селективно поступа у случају ауто литије, када се на исти начин прослављао и Дан државности и Дан независности?

- Права и слободе су изван сваке политике и уверења, а живот у таквом систему и друштву које мора бити инклузивно је оно чему стремимо, подсећају властодршце и полицију која је у недељу покушала да заустави и спречи ауто литију у Колашину, из коалиције ''За будућност Црне Горе''.             

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)