САСЛУШАВАЈУ ПРИСТАЛИЦЕ ЦРКВЕ, МОНТЕНЕГРО ПАТРИОТЕ НЕ ДИРАЈУ: Полиција у Колашину примењује двоструке аршине

М. С.

14. 08. 2020. у 15:43

САСЛУШАВАЈУ ПРИСТАЛИЦЕ ЦРКВЕ, МОНТЕНЕГРО ПАТРИОТЕ НЕ ДИРАЈУ: Полиција у Колашину примењује двоструке аршине

Фото: Депозитфотос

БЕЗ обзира на то што је право на слободу мисли, вероисповести и слободу изражавања загарантована Уставом Црне Горе, одређени учесници ауто литија добили су од Управе полиције позиве за информативни разговор.

"Свакоме се јемчи право на слободу мисли, савести и вероисповести. Свако има право на слободу изражавања говором, писаном речју, сликом или на други начин." Ово су права прописана Уставом Црне Горе.

Управо из тог разлога се питамо зашто су одређени учесници аутолитије у Колашину добили од Управе полиције позив на информативни разговор. Да ли је слобода изражавања угрожена до те мере да бити слободан и изразити свој став по питању важних сегмената није препоручљиво? Зашто полиција селективно поступа у случају ауто литије, када се на исти начин прослављао и Дан државности и Дан независности? 

Ово је део саопштења изборног штаба коалиције "За будућност Црне Горе", из кога подсећају да баштинити демократију а правду спроводити селективно пораз је целокупног црногорског друштва.

- Права и слободе су изван сваке политике и уверења, а живот у таквом систему и друштву које мора бити инклузивно је оно чему стремимо, подсећају властодршце и полицију која је у недељу покушала да заустави и спречи ауто литију у Колашину - поручују из коалиције ''За будућност Црне Горе".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Vasilije

15.08.2020. 15:31

Srbi bi se trebali odrediti prema svima koji unizaju ih. Kod nijednog davaoca turistickih usluga na crnogorskom turističkom tržištu,usluge je bespotrebno da koriste Srbi i ostali humani i pravdoljubivi ljudi ako je isti evidentiran kao srbomrzac i antipravoslavac. Provjere je lako izvršiti preko društvenih mreza,turistickih agencija i slično. Može li se ulaziti u hotel vlasnika koji otvoreni govore da turisti ne troše dovoljno!?Moramo se pomagati i biti jedinstveni!