МАХИНАЦИЈЕ ДПС-а РАЗОТКРИВЕНЕ: Испливао списак људи који су из региона, а гласају у Црној Гори

В. К.

13. 08. 2020. у 17:54

КОАЛИЦИЈА За будућност Црне Горе дошла је до списка великог броја људи који су уписани у бирачким списковима у региону, а гласају у Црној Гори!

МАХИНАЦИЈЕ ДПС-а РАЗОТКРИВЕНЕ: Испливао списак људи који су из региона, а гласају у Црној Гори

Фото: За будућност Црне Горе

Подсећају да је ДФ недавно покренуо акцију ,,Нека остану дома’’. Члан коалиције За будућност ЦГ, Коча Ђуришић, је казао да је приликом упоређивања бирачког списка Црне Горе и тзв. Косова уочено најмање четири хиљаде бирача који су дупло уписани!

- Међу тим дупло уписаним бирачима има и јавних функционера и политичара, о чему ћемо накнадно обавестити јавност. Сада нам је јасно зашто у Црну Гору са овога подручја може да се уђе са тзв. брзим тестом на коронавирус, иако је у јужној српској покрајини највећи проценат обољелих од КОВИДА 19 али и највећи проценат преминулих у односу на остатак Србије - рекао је Ђуришић.

Према његовим речима, из коалиције За будућност Црне Горе тим путем желе да пошаљу поруку онима који незаконито гласају у Црној Гори, а уписани су у бирачки списак тзв. Косова, да су у озбиљном кривичном делу.

- Такође, позивамо МУП Црне Горе који зна за ове случајеве да ове људе одмах избрише са бирачког списка Црне Горе, а тужилаштво позивамо да без одлагања провери наше наводе и покрене поступке – навео је Ђуришић.

Он наглашава да очекују да се у овај случај укључи и канцеларија Европске уније и ОЕБС-а али и друге релевантне међународне институције. 

- На крају, желимо да обавијестимо јавност да списак ових лица није коначан, те да ћемо у складу са нашим датим обећањем И даље откривати оне који су незаконито уписани у бирачки списак Црне Горе, како би спречили да људи који ни по ком основу немају право гласа, то остварују у нашој земљи, И на тај начин зауставити махинације које је спроводила Демократска партија социјалиста у ранијем перидоу - закључио је Ђуришић.

На списку се налазе следећа лица:

- Аговић Едита 1973 годиште уписана у бирачки списак Црне Горе у Рожајама, а такође уписана у бирачки списак Косова и Метохије у Пећи.

- Демсахај Бесим 1973 годиште, уписан је у бирачком списку Црне Горе у Рожајама, док је на Косову и Метохији уписан у бирачком списку  у Дечанима .

- Ајвази Елвис 1978 годиште, уписан у бирачком списку Црне Горе у Рожајама, а такође је уписан у бирачком списку Косова и Метохије у месту Драгаш.

- Дацић Азра 1974 годиште, уписана у бирачком списку Црне Горе у Рожајама, а такође се налази и у бирачком списку на Косову и Метохији у месту Пећ.

- Дурашковић Мирсад 1971 годиште, уписан у бирачком списку Црне Горе у Рожајама, такође је уписан у бирачком списку Косова и Метохије у месту Пећ.

- Јакупи Башким 1960 годиште, уписан у бирачком списку Црне Горе у Рожајама, такође је уписан у бирачком списку Косова и Метохије, у месту Ђаковица.

- Колица Али 1964 годиште уписана у бирачком списку Црне Горе у Улцињу, такође је уписана у бирачком списку Косова и Метохије, у месту Пећ.

- Зејнелага Ата 1976 годише, уписана у бирачком списку Црне Горе у Улцињу, такође се налази у бирачком списку Косова и Метохије под презименом Зејнелагић у месту Пећ.

- Тући Марк 1948 годиште уписан у бирачком списку Црне Горе у Бару, такође уписан у бирачком списку Косова и Метохије у Ђаковици.

- Цуцовић Илда 1994 годиште, уписан у бирачком списку Црне Горе у Бару, такође уписана у бирачком списку Косова и Метохије у месту Пећ.

- Цуцовић Анита 1974 годиште, уписана у бирачком списку Црне Горе у Бару, такође уписан у бирачком списку Косова и Метохије у месту Пећ.

- Вујфај Фатима 1970 годиште, уписана у бирачком списку Црне Горе у општини Котор, такође уписана у бирачком списку Косова и Метохије у месту Призрен .

- Ворфај Ћелим 1954 годиште, уписан у бирачком списку Црне Горе  у Котору, такође уписан у бирачком списку Косова и Метохије у месту Призрен. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)