БЛОКАДОМ ШТИТЕ ПУТ: Мештани села Кути код Андријевице, поново у акцији

М. С.

12. 08. 2020. у 09:23

БЛОКАДОМ ШТИТЕ ПУТ: Мештани села Кути код Андријевице, поново у акцији

Сваки камион је са теретом био тежи од 20 тона / Фото приватна архива

МЕШТАНИ села Кути у општини Андријевица, на готово самој државној међи са Албанијом, поново су били "у акцији"'.

Огорчени што концесионар шума, предузеће "Бој комерц" не чека да се заврши асфалтирање пута, зауставили су неколико њихових камиона. Тврде да им тајкуни уништавају пут који од Андријевице води ка њиховим кућама. Због блокаде морала је да се умеша комунална полиција, али и припадници Управе полиције.

Житељи овог села истичу да неће дозволити транспорт дрвене грађе све до техничког пријема радова реконструисаног пута од Ђулића до Кути, али и док се не одреди дозвољено осовинско оптерећење пута.

- Бранимо не само наше село, него и државу, а надлежни не предузимају ништа да зауставе узурпацију државних и друштвених вредности. Свима смо ставили до знања да нећемо дозволити да се са овог подручја транспортује шума све док се за то не стекну услови. Пре свега, мора се наћи решење о заштити пута чија реконструкција још није завршена - била је јасна мештанка Јасмина Ђукић, током вишесатне блокаде у којој је било осам камиона који су транспортовали грађу са локалитета Штитска река.

После неколико сати, мештани су дозволили да се камиони пропусте, али да се у Андријевици обави мерење њихове тежине.

- Видело се да смо били у праву. Сваки камион је са теретом био тежи од 20 тона, што је терет који може у потпуности да уништи асфалтну подлогу која је делимично постављена на путу који води према Кутима. Потврђено је да су наши захтеви потпуно оправдани - каже мештанин Ново Ђукић.

ПУКОТИНЕ НА АСФАЛТУ

ОВАЈ пут се обнавља први пут после неколико деценија уништавања од стране оних које одвлаче нашу шуму - жале се мештани. - Голим оком је видиљиво да ова подлога неће моћи да издржи велике терете. Већ се виде пукотине које су почеле да се појављују у асфалту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Vasojević

13.08.2020. 17:17

Tačno je da put treba da se štiti i svaki metar asfaltnog zastora je veoma skup ,ali na tom putnom pravcu postoji saobraćajni znak od 7t .osovinskog opterećenja ,utovareni kamioni su bili troosovinci i pri merenju uz prisustvo komunalne i saobraćajne policije i predstavnika građana sela Kuti ,na specijalnoj vagi u Beranama ,nijedan nije prešao 21.tonu .postavlja se pitanje da li je znak od strane vještaka struke pravilno postavljen