ПРЕДСЕДНИК ЕВРОПСКОГ ПАРЛАМЕНТА: Нећемо надгледати изборе у Црној Гори

В.К.

недеља, 09. 08. 2020. у 10:16

ПРЕДСЕДНИК ЕВРОПСКОГ ПАРЛАМЕНТА: Нећемо надгледати изборе у Црној Гори

Фото Deposiphotos

ПРЕДСЕДНИК Европског парламента Давид Сасоли одговорио је у јулу председнику црногорске скупштине Ивану Брајовићу, да су због ситуације са корона вирусом, мисије ЕП у иностранству забрањење, укључујући и посматрачке мисије за изборе.

То је за „Побједу“ казао портпарол Европског парламента упитан да ли ће делегација ЕП посматрати изборе у Црној Гори, заказане за 30. август.


Из кабинета Ивана Брајовића у јулу је саопштено да је ,“председник Европског парламента Давид Марија Сасоли, у комуникацији са председником Скупштине Црне Горе Иваном Брајовићем, везано за предстојеће парламентарне изборе, истакао да је Група за подршку демократији и координацију избора Европског парламента на састанку прошлог мјесеца потврдила да је посматрање избора у Црној Гори приоритет“.


Изборе ће пратити посматрачка мисија ОЕБС-а, коју ће, како су рекли њени представници, чинити Главни тим од 11 експерата из осам држава чланица ОЕБС-а, као и десет дугорочних посматарача који ће током ове седмице бити распоређени у различитим регионима Црне Горе.
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)